Tokom noći oštećena betonska baza i većina mašina firme „AR gradnja“

Tokom noći  nepoznati  počinioci ušli su na parking  preduzeća AR gradnja  i na betonskoj bazi najnovije generacije isekli svu elektroniku, izbušili gume, polomili opremu a isto su uradili i na miskeru, damperu i ostalim mašinama. Osim ove štete, na parkingu su osvanuli i grafiti.

Aco Radonjić, vlasnik preduzeća AR Gradnja
Aco Radonjić, vlasnik preduzeća AR Gradnja

– Oprema najnovije generacije je značajno oštećena a u toku je procena štete – kaže Aco Radonjić, vlasnik preduzeća i dodaje – protiv mene i porodične firme na čijem sam čelu  odavno se vodi hajka u Gornjem Milanovcu iako u gradu nikome do sada nismo naneli štetu. Trenutno je u AR gradnji zaposleno nešto oko 45 Milanovčana, jer je cilj bio da se ne dovode ljudi iz Beograda već da se lokalnom stanovništvu da mogućnost za zaposlenje.

Na negativne reakcije određenog broja  građana zbog izgradnje asfaltne baze, Radonjić kaže da veliki deo milanovačke industrije čine postrojenja na mazut, za koji je poznato da je jedan od najvećih zagađivača, kao i da se jedna kotlarnica nalazi pored vrtića u Nevadama ali da se nije postavilo pitanje tog uticaja na zagađenost vazduha.

– Hajka je pokrenuta protiv mene lično, jer vodim poreklo iz ovih krajeva – smatra Radonjić. -Iako tri decenije nisam dolazio, pre par godina sam odlučio da oživim dedovinu i da sa porodicom češće boravim u Gornjim Branetićima, a to izgleda nekome smeta, ne znam zbog čega.  Kroz češći boravak u Milanovcu, shvatio sam da postoji prostor za rad jednog dela moje firme ali i da u grad mogu da investiram a ne da bilo šta oduzmem.

Radonjić je jasan u stavu da su tvrdnje da će asfaltna i betonska baza uticati na vazdug u Milanovcu, netačne.

– Mi smo predvideli sve separatore koji će sprečiti da bilo kakva vrsta otpada ode u reku – kaže Radonjić i naglašava da  iz asfaltne baze nema šta da iscuri, jer se koriste  kamen i bitumen. – Kamen će biti pod nadstrešnicama, zaštićen i prskan,  a ako dođe do jakog vetra biće u zatvorenom prostoru. To su investicije koje ne želim da obavljam dok ne dobijem potrebnu dozvolu, jer ne želim da ulažem u nešto što nije izvesno, a ako ne mogu ovde da radim naći ću drugo rešenje. Podsećam, upravo ovu reku mi smo očistili o svom trošku i to se zna, jer nas veoma često fotografišu, ostao je samo deo ispod mosta da sve bude završeno.  Što se asfaltne baze tiče, može da se oseti miris kao kada se asfaltira ulica koji traje 15-tak minuta i prestaje. I to je sve. Radonjić tvrdi da asfaltna baza nema čime da zagadi vazduh u Gornjem Milanovcu, jer osim ostalih vrsta zaštite postoje otprašivači koji ne dozvoljavaju da čestice prašine izađu u vazduh  niti iz betonske niti iz asfaltne baze.

 Kada je reč o događaju koji se noćas odigrao u krugu baze ,Aca Radonjić kaže da su siguronosne kamere zabeležile ceo događaj, u toku je pregledanje svih snimaka i očekuje da će u narednim danima počinoci biti pronađeni.

Opširnije o ovom događaju  pogledajte u Centralnoj emisiji „Dan„ na TV GM PLUS u 18.30, 20.00,22.00 i tačno u ponoć.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *