Todorović: Uskoro završetak radova na vodovodu “Ateničko vrelo”, u palnu obnova spomen-kompleksa

Prilikom obilaska radova na vodovodu „Ateničko vrelo“, u nedelju 4. oktobra, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, obišao je i Spomen-kompleks na Ateničkom vrelu,saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, ovo nekada omiljeno izletište brojnih Čačana, zaslužuje da mu bude vraćen stari sjaj kroz obnovu i uređenje samog Spomen-kompleksa i asfaltiranje 300 metara puta do vrela uz izgradnju parkinga za posetioce.

“Na ovaj način, stvorili bi se bolji uslovi za razvoj turizma u ovom kraju, jer bi brojni posetioci planine Jelice dobili još jedan značajan i uređen lokalitet na turističkoj mapi grada”, ističe Todorović.

Radovi na vodovodu „Ateničko vrelo“ koji se trenutno izvode na ovoj lokaciji, uskoro će biti završeni. Na dubini od 43 m pronađena je bistra voda kapaciteta 18 l/s, što će biti dovoljno da se svih 520 domaćinstava snabdeva vodom direktno iz ove bušotine.

“Na ovaj način će biti rešen dosadašnji problem zamućenja vode, kao i dosadašnji nedovoljan kapacitet iz vrela. Vrednost ovih radova je 1,5 miliona dinara. U ranijem periodu, na ovom području je izgrađena kanalizacija u dužini od 650 metara za 25 domaćinstava, čime je rešen višegodišnji problem zagađenja Ateničke reke, poznate po brojnim ribnjacima pastrmke, a stvoreni su i uslovi za otvaranje fabrike vode”, objašnjava gradonačelnik Čačka.

Vrednost tih radova je iznosila 3,3 miliona dinara, a radove su zajednički finansirali Grad Čačak, MZ Atenica i Aleksa Sredojević, vlasnik fabrike.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.