Todorović: Spremni smo za ono što nas očekuje

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas na konferneciji za novinare da je mladić star 16 godina, koji je bio na ispitivanju u Opštoj bolnici u Čačku, negativan na virus korona.

„Dobra vest je da je mladić za koga se sumnjalo da ima korona virus negativan i on je juče popodne pušten kući“, naveo je Todorović.

On je ponovio da je na području grada Čačka u kućnoj izolaciji 299 osoba od kojih su 117 kineski državljani, semšteni u centru u mestu Pakovraće na gradilištu auto-puta od Preljine do Požege na Koridoru 11.

Gradonačelnik Čačka je izjavio da su predstavnici nadležnih inspekcijskih službi i komunalne policije u toku jučerašnjeg dana obišli 101 ugostiteljski objekat i da su svi poštovali radno vreme do 20 sati.

Podsetio je da je danas od 10 sati na snazi zabrana izlaska starijim sugrađanima od 65 godina i da su pripadnici Civilne zaštite i volonteri na raspolaganju za dostavu namirinica i lekova za stare, iznemogle i bolesne.

Todorović je saopštio da je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneto 11 mera koje se odnose na javna preduzeća i ustanove i istako kao veoma važno, dezinfekciju svih vozila javnog prevoza uključujući i taksi vozila.

„Spremni smo za ono što nas očekuje, a očekuje nas kulminacija ove epidemije. Očekujem da svi zajedno budemo odgovorni i da što bolje izađemo iz ove veoma opasne situacije po zdravlje ljudi“, zaključio je Todorović.

Todorović se zahvalio svim volonterima, studentima završne godine Medicinskog fakulteta koji žele da pomognu zdravstvenim radnicima u Čačku i pozvao sugrađane da budu disciplinovani kako bi posledice epidemije virusa korona bile što manje.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *