Todorović: Prijem 150 zdravstvenih radnika u narednim danima

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović najavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti završen  prijem oko 150 zdravstvenih radnika  u Dom zdravlja i Opštu bolnicu u Čačku.

“Doktori medicine, viši medicinski tehničari, medicinski tehničari i sestre i jedan deo tehničkog osoblja. Očekujemo da u stalni radni odnos bude primljeno oko 150 naših zdravstvenih radnika i to je odlična vest, budućnost zdravstvenog sistema koji je godinama zaista bio, posebno kada se tiče Moravičkog okruga, desetkovan”, naveo je Todorović.

Gradonačelnik Čačka je izjavio da je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno da se od 4. maja otvore i ostale pijace, kao i da od 5. maja ponovo krene naplata usluge parkiranja.

Prema rečima Todorovića, 8. maja kreće međugradski ali i prigradski prevoz po svim propisima koje je država donela i biće fazan o čemu će građani biti na vreme obavešteni.

Od ponedeljka 4. maja prestaje i važenje mere o dežurstvima u javnim preduzećima i ustanovama, dodao je Todorović i naveo da očekuje uskoro i ukidanje vanrednog stanja.

“Ali bez obzira na relaksirane , očekujem da i dalje budemo disciplinovani, organizovani, jedinstveni, kao što smo bili u prethodna skoro dva meseca i da na kraju  ove velike borbe ne pokvarimo ovo sve što smo zajednički uradili”, poručio je Todorović.

Podsetio je da je počela podela sedam hiljada paketa pomoći za penzionere čija su primanja do 15.000 dinara i taj posao bi trebalo da bude završen  u narednih sedam dana.

Za Moravički Portal iz Čačka, Milun Todorović / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *