Todorović: Na nama je da građanima Čačka stvorimo bolju budućnost

Gradonačelnik Čačka i predsednik Gradskog odbora SNS Čačak Milun Todorović večeras je gostovao u emisiji „Gradske teme“ i za INFO 24 pričao o aktuelnim temama jednog od najlepšeg gradova Srbije.

Čačak je u 2019. godini nastavio one projetke koji su započeti u 2018. godini. Zaista sam ponosan na biblioteku „Vlaislav Petković Dis“ koju smo uspeli da rekonstruišemo i da je otvorimo ove godine. To je nešto što je zaista kapitalno, ne samo za grad Čačak već za ceo region i to je najveće javno čitalaštvo u Srbiji, na 3200m2 od 3 miliona eura koje je grad Čačak investirao. Pored biblioteke još mnogi drugi projekti su uspešno završeni, a među njima je i fiskulturna sala za osobe sa invaliditetom. Takođe smo prošle godine započeli gradnju atletskog stadiona koji će biti završen u decembru ove godine – pričao je Todorović.

Kako gradonačelnik navodi, predviđen je završetak radova u Ulici 10, kako bi se rasteretio saobraćaj u najužem gradskom jezgru. Takođe očekuje se i izgradnja dela Sinđelićeve ulice, ali i drugih delova grada.

Ovo godine rekordni budžet Čačka od nešto više od 4,5 milardi dinara obeležio je 2019. godinu kao uspešnu što su i sami građani osetili.

Trudili smo se zaista, anketirali smo građane i shodno njihovim potrebama raspodeli budžet, a radimo i rebalans budžeta. Mislim da se zaista bolje živi – rekao je Todorović za INFO 24.  

Načelnik gradske uprave za finansije Zoran Todosijević istakao je da četvrti put rađena anketa građana koji su se obraćali gradu za svoje potrebe.

U zadnjih 15 godina napravili preko 10 sportskih hala prvenstveno na seoskom području. Mi smo prva lokalna samouprava koja je vrtić napravila na seoskom području – rekao je Todosijević za INFO 24.

Grad Čačak se može pohvaliti sa dobrom i stabilnom privredom, samim tim i sa novim radnim mestima jer to je upravo ono što građanima daje vetar u leđa na bolju budućnost.

Očekuje nas velika investicija našeg velikog partenra koji će otvoriti fabriku na 43.000 m2 i mnogo više Čačana će se zaposliti. Pre tri godine i četiri meseca bilo je 10.500 nezaposlenih, a danas se taj broj smanjio na 6.500. Mi radimo i na razvoju domaće privrede i poljoprivrede u koju smo puno investirali. Ono što je sve obradovalo je i otvaranje aerodroma “Morava” za civilne letove. Avion će leteti za Beč, a veoma brzo i za Solun – rekao je prvi čovek Čačka i dodao da je najveća njihova borba, borba za nova radna mesta.

Ulažemo u infrastrukturu, auto-puteve, uredili smo došta rečnih korita i došli smo do toga da smo sada bezbedni što se tiče poplava – istakao je Todorović i napomenuo i da je ulagano u predškolske ustanove, osnovne i srednje škole kao i u zdravstvene ustanove.

Smatram da smo dosta toga uradili što se tiče infrakstruture, kulture ali i za najmlađe stanovnike – izjavio je Predsednik skupštine grada Čačka Igor Trifunović, ali i dodao da ga brine što više ne postoji konstruktivna rasprava na sednicama jer se opozicija ne pojavljuje u skupštini.

Svojim nepojavljivanjem hendikepiraju građanje koji su im dali svoje poverenje. Političari moraju da shvate da su tu zbog naroda, a ne zbog svoje fotelje, publikacije, lepog odela ili lepog izgleda. Oni su tu isključivo i jedino zbog građana. Moraju da zastupaju njihove interese. Mislim da su najviše oštetili građane koji su im dali poverenje. Građanji će ih kazniti na sledećim izborima – rekao je gradonačelik.

Da grad Čačak podiže ekološku svet građana potvrdila je i pomoćnica gradonačelnika za ekologiju i zaštitu životne sredine Mirjana Đoković.

Po svim istraživanjima grad Čačak je grad koji je najviše odmakao u primarnoj selekciji otpada kada govorimo o zbrinjavanju otpada sa ove teritorije. Čačani na svojoj teritoriji nemaju deponiju – rekla je Mirjana Đoković.

Čačak je postao veliki i ozbiljan privredni centar u Srbiji, a ono što najviše privlači nove investitore svakako je odnos gradske vlasti prema njima.

Zaista se trudimo da ne pravimo nikakvu razliku između domaćih i stranih investirora – otkrio je Todorović.

Na nama je da građanima pružimo bolje uslove, da mogu da žive od svog poštenog rada, a mi ćemo da se borimo i u budućnosti – zaključio je prvi čovek Čačka Milun Todorović.

Katarina Korać / INFO 24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *