Todorović: Istorijski rezultat SNS-a u Čačku, bojkot opozicija nema ni dvocifrenu podršku

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Čačku (GO SNS) Milun Todorović izjavio  je da je ta partija ostavrila istorijski rezultat na lokalnim i parlamentarnim izborima od uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji.

„Zaista fascinantno dobar rezultat. Ocenjeni smo sa odličnom ocenom. Na nama je da radimo u interesu svih građana i građana koji su izašli na izbore ali i onih građan koji su ostali ovoga puta kod kuće“, poručio je Todorović.

Lider čačačnskih naprednjaka zahvalio se svima na demokratskoj atmosferi tokom predizbornog procesa i ukazao na otežavajuće okolnosti kao što je epidemija virusa korona i nepovoljne vremenske prilike na sam dan izbora.

„Zahvalnost i za ogroman broj izašlih, 45 posto naših sugrađana je izašlo i glasalo za neku od izbornih lista, 21 na republičkom i sedam na lokalnom nivou“, izjavio je Todorović.

On je podsetio da je na lokalnim izborima u Čačku glasalo 44,81 posto od ukpnog broja upisanih u birački spisak odnosno 43.277.

„Lista broj jedan Aleksandar Vučić-Za našu decu osvojila je 28.579 glasova, što je za skoro sedam hiljada glasova više nego pre četiri godine. Tada smo imali 39 posto, sada 66,03, dakle 27 posto više. Osvojili smo 54 mandata, 19 mandata više nego na prethodnim izborima. Ali ono što je za nas veliki podstrek i zaista izuzetna obaveza jeste skoro sedam hiljada više glasova“, naglasio je Todorović.

Odgovorajući na pitanje o sumnjama u broj građana koji su glasali i tvrdnji opozicije koja je bojkotovala izbore da je izlaznost bila 31 posto, Todorović je rekao da je taj politički blok bio svestan da će doživeti ubedljiv poraz od SNS-a i da sigurno imaju manje od 10 odsto podrške pre svega u Čačku.

„Na vaše pitanje mogu samo da odgovorim da je to gubitnička strategija. Strategija zabijanja glave u pesak. Boško Obradović je jednostavno dobio naređenje od svog šefa Dragana Đilasa da umanjuje rezultat SNS-a koji je evidentan i ne samo SNS-a već i naše koalicije, a i Socijalističke partije Srbije“, ocenio je Todorović.

Todorović je ukazao da je 2016. godine na loklanim izborima izlaznost bila 56,5 posto.

„Tehnički je nemoguće da se osvoji svih 11,5 odsto te razlike. Iz ove matematičke formule proizilazi da ceo taj opozicioni blok, bojkot koalicija odnosno deo opozicije u Čačku koja je bojkotovala izbore nema čak ni dvocifren rezultat u Čačku. Oni su svesni toga. Njihove analize u stavri su alibi za ne izlazak na izbore“, zaključio je Todorović ocenjujući da je izborni proces dobio i od strane stranih posmatrača odličnu ocenu.

Uprkos činjenici da lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ može prema broju osvojenih odborničkih mandata sama da formira vlast u Čačku, Todorović je najavio da će razgovarti sa svim opcijama koje će imati predstavnike u lokalnom parlamentu.

„Trudićemo se da napravimo zdravu koaliciju, široku koaliciju koja će raditi u interesu svih Čačana“, rekao je Todorović.

U protekle četiri godine na valsti u Čačku bila je koalicija okupljena oko SNS-a i SPS-a.

Skupština grada Čačka broji 75 odborničkih mesta, a konstitutivna sednica novog saziva održava se u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata izbora.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *