Todorović: Čačak dobio četiri mobilna respiratora, vojska od sutra dezinfikuje javne površine

Zdravstvene ustanove u Čačku već su uputile Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje novi spisak neophodnih aparata i pribora za rad kako bi nadoknadili dugogodišnju redukciju u snadbevanju, saopštio je Radni tim za praćenje širenja koronavirusa.

„Grad Čačak je već dobio četiri transportna respiratora od Republike Srbije, mnogo zaštitnih, dezinfekcionih sredstava, sve ono što je neophodno da  bi mogli da funkcionišemo u ovim epidemiološkim uslovima“, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Todorović je naveo da je u Čačku juče boravila ruska vojna delegacija koja je obišla objekte Doma zdravlja, Opštu bolnicu, kao i sportsku halu u Atenici i Studentski centar gde će biti smešteni pozitivni na Kovid- 19 sa blažom kliničkom slikom.

“Veoma su zadovoljni kako su naši stručnjaci za ovih skoro mesec dana sproveli sve mere zaštite ”, rekao je Todorović.

Najavio je da će sutra od 12 sati pripadnici Vosjke Srbije učestvovati u dezinfekciji javnih površina na gradskom, prigradskom i seoskom području.

“Velika podrška Vojske Srbije, pre svega u obezbeđenju naših vitalnih objekata, Opšte bolnice i perspektivno Kovid centara odnosno plave hale i Studentskog centra”, dodao je Todorović.

Policijska uprava je saopštila da je devet lica iz raznih razloga tokom jučerašnjeg dana prekoračilo mere policijskog časa i da su predati prekršajnim organima, pa apeluju na građanstvo da, pošto kazne nisu male, poštuju propisane mere. Napravljen je dogovor o proceduri vezanoj za sahranu Kovid-19 lica, kako bi se ispoštovali svi zakonski postupci.

Školska uprava izvestila je da je za 22, 23. i 24. april zakazan probni završni test za učenike osmog razreda.  Civina zaštita je između ostalog podelila za 32 zgrade dezinfekciona sredstva, što je površina od 4.000 kvadratnih metara, a na 16 lokacija u gradu i selu građani mogu uzeti bezbedno sredstvo za dezinfekciju svojih domova. 

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *