Testirani medicinski radnici negativni na COVID 19, pacijent sa potvrđenim virusom na grudnom odeljenju Opšte bolnice

Prvog dana vikenda smanjena je poseta Domu zdravlja, tako da je juče ovu Ustanovu posetilo 50 lica. Hitna pomoć zabeležila je 13 izlazaka na teren, u okviru proširene indikacije u odnosu gde Hitna treba da izlazi. Prijemna ambulanta zabeležila je 16 poseta, a jednom licu izrečena  preventivno je izrečena mera samoizolacije.

U predhodna dva dana smo 5 briseva poslali na  analizu, od toga je četiri negativna jedno pozitivno – kaže dr Čivović i dodaje da su obučenost sestara za uzimanje briseva  iskoristili i  testirali nekolicinu zdravstvenih radnika, koji su na sreću negativni.  Još jednom apelujem na sve sugrađane da kod prvih simptoma posete Prijemnu ambulantu, jer nikako ne treba čekati razvijanje kliničke slike i pogoršanje bolesti – zaključio je Čivović.

Dr Predrag Šutić, član štaba

U Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu smešten je pacijent pozitivan na COVID 19, nalazi se na grudnom odeljenju i u dobrom je opštem stanju – rekao je danas dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije i vd direktora Opšte bolnice i doado – tri pacijenta koja se nalaze već par dana na Odeljenju su u dobrom stanju, sledeće sedmice biće urađeni dodatni testovi, ako budu negativni biće pušteni kući uz obaveznu izolaciju od 14 dana – zaključio je Šutić.

Za Moravički Portal iz Gornjeg Milanovca, Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *