Tehnički pregled po novom pravilniku funkcioniše bez problema

Tehnički pregled prilikom registracija motornih vozila od prošle godine obavlja se po novim pooštrenim uslovima. Kontrola vozila  je rigoroznija nego ranije, a zbog najmanje nepravilnosti automobil može biti vraćen na novi pregled. Sve mora da funkcioniše besprekorno, počev od brisača do svih drugih funkcija, naročito kočioni sistem, svetla i ostala oprema.

U Auto centru Gornji Milanovac, “Kovačević” doo, kažu da je većina sugrađana koji su uslugu tenhičkog  obavljali u ovom servisu, na samom početku bila veoma nezadovoljna zbog rigoroznijeg pregleda, ali da su se vremenom  privikli i da je potpuna ispravnost vozila postala  cilj svakog vozača, ne samo kada dođe vreme registracije.

U našem servisu, tokom vanrednog stanja obavljali smo svakodnevno rtehničke preglede I registraciju vozila, jer smo prema dobili potrebna ovlašćenja –kaže Marija Kovačević, direktor preduzeća i dodaje – u ovom periodu vršena je registracija i za vozila sa područja drugih opština i gradova.

Automobil mora biti opran spolja, da limarijski bude ceo, da nema oštećenja na branicima, da nema dubinsku koroziju, oštećenje stakala i da bude tehnički ispravan. Slika se prednja strana, sa zadnje, bočne, slike cajgera i broj šasije

 Neke od novina koje obuhvata izmenjeni Zakon su i licenciranje i obuka radnika na linijama kako bi mogli da pregledaju automobile sa novim tehnologijama, kao i centralizacija podataka sa linije tehničkog pregleda i stvaranje baze podataka o svim vozilima u Srbiji.

GM Press / Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *