Svi preventivni testovi rađeni na dijalizi u bolnici u Čačku negativni

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Čačku Dr Miroslav Sretenović izjavio je danas da su svi preventivni testovi na virus korona rađeni na odeljenju dijalize  negativni.

“Juče smo radili preventivne testove na dijalizi, za sada su svi negativni. Dobili smo juče jednu količinu brzih testova i oni će nam služiti kao orijentacioni testovi, a za validne i konačne rezultate i dalje ćemo koristiti briseve”, objasnio je Dr Sretenović.U bolnici juče u prijemno trijažnoj ambulanti bilo deset pregleda, a dve osobe su hospitalizovane.

Trenutno je na bolničkom lečenju ukupno 23 pacijenta i jedan na respiratoru koji je u ozbiljnom stanju. Jedna pacijentkinja juče je transportovana u Kragujevac.

“U toku dana je došlo i nekoliko duplih negativnih testova tako da ćemo danas imati i neke pacijente koje ćemo otpustiti na kućno lečenje ili ćemo ih prebaciti na druga odeljenja zbog lakše kliničke slike”, izjavio je direktor bolnice u Čačku.

Kao što je i najavljeno, juče je u Opštoj bolnici u Čačku počeo da radi  tunel za dezinfekciju.Po raspodeli kadrova, tri anesteziologa i pet tehničara Opšte bolnice u Čačku idu na ispomoć u Kragujevac.

U kovid ambulanti u naselju Ljubić tokom jučerašnjeg dana pregledano je 19 pacijenata, od toga devet sa povišenom temperaturom. Od tog broja troje je upućeno na testiranje. U sobi za izolaciju Doma zdravlja pregledana su četiri pacijenta, tri sa povišenom temperaturom i jedan je upućen na testiranje.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *