Svečanost povodom dodele vojnih zastava

Vojna svečanost povodom dodele vojnih zastava 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi biće održana u Spomen-kompleksu „Drugi srpski ustanak” u Takovu 14. juna 2020. godine sa početkom u 11,00 časova.

U okviru svečanosti povodom dodele zastava predsednik Republike Srbije dodeljuje vojne zastave 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi.

Građanima će se obratiti predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić. Takođe, u okviru svečanosti građani će moći da vide defile ešalona naših elitnih specijalnih jedinica – 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, nalete vazduhoplova Vojske Srbije i padobranske skokove, kao i prikaz naoružanja i vojne opreme.

Nakon svečanosti, građani će moći da probaju i vojnički pasulj.

Uručivanje vojnih zastava treba da nas podseti na značaj vojne zastave u srpskoj istoriji i tradiciji.

Vojne zastave Vojske Srbije uređene su Pravilom o grbu Vojske Srbije, vojnim zastavama, vojnim oznakama i drugim simbolima i obeležjima Vojske Srbije iz nadležnosti predsednika Republike Srbije.

One predstavljaju karakteristična obeležja koja tradicionalno simbolizuju pripadnost vojnom sastavu, vojničku čast i jedinstvo jedinice ili broda.

Za sve zainteresovane sugrađane obezbeđen je besplatan autobuski prevoz sa Trga kneza Mihaila u Gornjem Milanovcu u 8:15 časova i sa Trga Rudara na Rudniku u 7:30 časova.

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *