Sve za školsku torbu

Početak školske godine znači i uobičajene gužve u knjižarama. U zavisnosti od škole, kupuju se udžbenici izdavača po čijem će programu predavači i učenici raditi ove školske godine.

U milanovačkoj knjižari “ Original“, danas je gužva. Kupuju se knjige i sveske, radni listovi, olovke i ostali školski pribor. U „lokalnoj“ knjižari, kako je zovu njeni vlasnici, osnovci i srednjoškolci imaju raznolik izbor svega što se tiče škole.

Milan Vujović, vlasnik knjižare Original

– Nama je školska godina počela od februara, od kada pravimo akciju, kako bi kupovina knjiga bila na što više rata, naročito za osnovce. – rekao je za GM Press Milan Vujović, vlasnik knjižare „Original,“ dodajući – mi smo lokalna knjižara i snabdevamo svih sedam škola na području milanovačke opštine. Kod nas je moguće plaćanje na rate, karticom, administrativnim zabranama.-

Za roditelje školske dece, septembar je mesec velikih izdataka. Iz kućnog budžeta treba izdvojiti sredstva za užbenike, školski pribor, nove nove patike, ranac. U knjižari „Original“ sve je spremno za početak školske godine. Uz veliki izbor školskog pribora, torbi i rančeva, nudi se mogućnost odloženog plaćanja školskih udžbenika, što je roditeljima velika olakšica tokom ovog perioda.

– Škole propisuju različiti broj udžbenika, što određuje konačnu cenu kompleta knjiga, jedna knjiga košta u proseku, između 700 i 800 dinara, komplet udžbenika za osnovce košta od 6000 do 7000 dinara, dok za komplet knjiga za srednju školu treba izdvojiti od 15 000 do 17 000 dinara.- kaže Vujović.

Cena svezaka kreće se od 20-200 dinara, olovke su od 10,00 dinara, pa naviše, za torbe i školske rančeve, zavisno od kvaliteta, treba izdvojiti od 1000 – 8000 dinara. U knjižari kažu da su isporučeni kompleti knjiga za osnovnu školu i trenutno se uglavnom dokupljuju pojedina izdanja, a od juče je počela prodaja knjiga za srednje škole.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.