Sve službe tokom vanrednog stanja obavile odličan posao

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije u Čačku sumirali su danas rezultate rada tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije virusa korona. Ocenili su da su svi veoma dobro obavljali poverene dužnosti.

Gradski štab za vanredne situacije, Čačak
Gradski štab za vanredne situacije, Čačak, Foto: Moravički Portal

“Opšti zaključak Gradskog  štaba za vanredne situacije na današnjoj 28. sednici jeste da su sve službe funkcionisale izuzetno kvalitetno i da smo veoma doboro obavili posao u vanrednom stanju”, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Tokom vanrednog stanja Gradski štab za vanredne situacije održao je šest sednica na kojima je donosio mere i aktivnosti usklađene sa preporukama i merama Vlade Srbije i Radnog tima za praćenje širenja epidemije na području grada Čačka.

“Podsetili smo se da smo tokom vanrednog stanja dezinfikovali preko 10.000 objekata, pola miliona kvadratnih metara, 25.400 toplih obroka je spremljeno i isporučeno našim sugrađanima, 8.500 paketa dostavljeno prvo socijalno najugroženijima, a kasnije i penzionerima koji imaju penzije do 15.000 dinara”, naveo je Todorović.

Prema rečima Todorovića, tokom vanrednog stanja i borbe protiv Kovida-19 radilo je 11 volonterskih centara u kojima je bilo angažovano 205 mladih koji su pomagali starijim od 65 godina dostavljajući im hranu i lekove.

Doprinos je dala i Vojska Srbije koja je obezbeđivala Opštu bolnicu, privremenu Kovid bolnicu u sportskoj hali u naselju Atenica i dva Doma za stare u selima Vranići i Kačulice.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *