Suzbijanje komaraca

Drugi od planirana tri ovogodišnja tretmana suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje na teritoriji Čačka biće obavljen u petak, 27. avgusta, u intervalu od 18 do 21 sat. 

Biće korišćeni preparati AQUA K-OTHRINE i DELTASECT 1,2 ULV, koji su apsolutno neškodljivi za ljude i toplokrvne organizme.  Upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu sve neophodne  mere za zaštitu pčela.

Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana, neophodno je preduzeti sledeće radnje: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

Tretman će vršiti radnici „Visana“ iz specijalizovanih vozila, na području od Međuvršja do Katrge, u širem priobalju Zapadne Morave, ali i na terenima gde ima stajaćih voda i gde je utvrđeno veće prisustvo komaraca, poput Košutnjaka, nekadašnje deponije Prelići, duž korita Ateničke, Lozničke i Trnavske reke, prostora Sportskog centra „Mladost“, kanala za navodnjavanje… Nadzor će vršiti zaposleni u JKP „Komunalac“ – RJ „Zoohigijena“. 

Tokom ove godine već su obavljena i dva larvicidna tretmana za račun grada, kao i tri o trošku resornog ministarstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.