Sutra se ponavlja glasanje na 2 biračka mesta

Prema odluci Republičke izborne komisije (RIK-a), izbori se ponavljaju na ukupno 234 biračkih mesta u Srbiji, gde je glasanje poništeno. Ponovljeni izbori održaće se sutra, 1.jula 2020. godine, od 7 do 20 sati. Za ponovljeno glasanje biće formirani novi birački odbori.

U Moravičkom okrugu, glasanje se ponavlja samo u Opštini Gornji Milanovac, i to na dva biračka mesta: u Donjoj Vrbavi (biračko mesto br.46) i u Vrnčanima (biračko mesto br. 25).

Jovo Popović, koordinator Republičke izborne komisije (RIK-a) za Moravički upravni okrug, rekao je za našu redakciju da su rezultati na ova dva izborna mesta poništeni zato što je na biračkom mestu br.25 (Vrnčani) nedostajao zapisnik o radu biračkog odbora, kao i zapisnik o glasanju, a na biračkom mestu br. 46 (Donja Vrbava) zapisnik je nepravilno sačinjen, tako da se nije mogao utvrditi rezultat glasanja.  U birački spisak na ova dva mesta upisano je ukupno 672 birača, 248 u Vrnčanima i 424 u Donjoj Vrbavi.

Inače, Republička izborna komisija (RIK) usvojila je  na jučerašnjoj sednici Odluku o dopuni Poslovnika RIK zbog pogoršanja epidemiološke situacije, po kojoj sednice te komisije mogu biti održavane elektronskim putem.

Odluka se ne odnosi na sednice RIK-a na kojima će biti utvrđivani konačni rezultati izbora.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *