Sutra ističe rok za plaćanje poreza na imovinu

Iz milanovačke opštinske uprave podsećaju da, u petak, 14 avgusta dospeva za plaćanje 3. rata poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, tako da bi građani zaključno sa petkom trebalo da izmire tu obavezu, kako bi izbegli negativne konsekvence koje povlači docnja u izvršenju obaveze.

Dragan Nedeljković, rukovodilac odseka za lokalnu poresku administraciju opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac

– U toku je podela poreskih rešenja na terenu, tako da bi da građani po tim rešenjima, ukoliko do sada nisu plaćalali svoje obaveze, trebalo da ih izmire u roku od 15 dana. – rekao je za GM Press Dragan Nedeljković, rukovodilac odseka za lokalnu poresku administraciju opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac i dodao –građani koji imaju reklamacije na poreska rešenja, mogu doći u zgradu opštinske uprave u kancelariju broj 26, gde ćemo, ukoliko ima promenjenih okolnosti koje utiču na visinu poreske obaveze, izvršiti korekcije u okviru zakonskih mogućnosti. Ono što je bitno napomenuti jeste da smo ove godine vršili dostavu i elektronskim putem, svi koji imaju otvoren nalog na portalu e-uprava dobili su rešenja u elektronskom obliku, a ukoliko nisu uspeli da preuzmu rešenje, mogu doći u kancelariju opštinske uprave i preuzeti svoje rešenje o visini poreske obaveze.-

Imajući u vidu period vanrednog stanja i epidemiološku situaciju u zemlji, poreske obaveze su uglavnom redovno izmirivane, a poreskim obveznicima, npr penzionerima koji zbog ograničenja kretanja na teritoriji opštine Gornji Milanovac, odnosno na teritoriji Srbije, nisu bili u mogućnosti da to urade, za taj period je umanjena kamatna stopa, odnosno svedena je na minimum. Što se tiče poreskih obveznika u reprogamu, za vreme vanredne situacije nije im vršen obračun kamate u slučaju kašnjenja niti im je iz tog razloga reprogram ukinut.

Ukoliko građani kasne sa uplatom poreza, kamata se obračunava po referentnoj kamatnoj stopi Narodne banke Srbije uvećanoj za deset procentnih poena. Iako su i poreski obveznici na teritoriji milanovačke opštine disciplinovani u izmirivanju svojih obaveza, pozivaju se da nastave da u zakonom propisanim rokovima izmiruju  svoje obaveze.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.