Streljačka družina „Dragan Jevtić Škepo“ se vratila na vatrenu liniju

Napokon su i mladi, perspektivni strelci iz našeg grada dočekali trenutak povratka aktivnostima koje najviše vole i u kojima se najbolje snalaze.

Posle pauze koja je trajala preko šezdeset dana, usled uvedenog vanrednog stanja, Streljačka družina „Dragan Jevtić Škepo“ se ponovo okupila i nastavila sa treninzima baš tamo gde je bila prekinuta sredinom marta.

Trener za vazdušni pištolj Damir Agović
Trener za vazdušni pištolj Damir Agović, Foto: Moravički Portal

“Osamnaestog maja smo počeli sa treninzima uz poštovanje svih preporuka koje smo dobili od strane Vlade i kriznog štaba. To podrazumeva da se po jednoj ispucaoni u istom trenutku mogu naći tri strelca na vatrenoj liniji. Svi članovi su se vratili u trenažni proces, jer naša sezona se ne zaustavlja tokom leta kao u brojnim drugim sportovima. Već sledećeg meseca, tačnije 13. i 14.juna nas očekuje prvo takmičenje, u Novom sadu, mali kalibar, kao i trostav vazduh. Naravno nastavili smo i sa školom streljaštva kao što je i do sada bio običaj”, pojasnio nam je trener za vazdušni pištolj Damir Agović.

Sami treninzi se odvijaju po malo izmenjenom protokolu, a sve u cilju poštovanja preventivnih mera koje je propisao krizni štab za borbu protiv virusa korone. No i uprkos tome, kod svih članova družine se vidi primetna doza volje i želje za treninzima i povratkom u prvobitnu formu, što nam je potvrdio i trener za disciplinu vazdušni pištolj, Damir Agović:

“Ciljevi su nam prvenstveno da obezbedimo učešće na svim takmičenjima u okviru kalendara Streljačkog Saveza Srbije. To podrazumeva standardno vazdušno oružje i serijsko vazdušno oružje. Obzirom da niti jedno takmičenje po kalendaru Saveza nije otkazano, raspored će nam biti vrlo zgusnut i popunjen. Naravno, jedan od glavnih ciljeva nam je uspešna organizacija državnog šampionata malim kalibrom koje će se održati u Trsteniku, kao i takmičenje u pucanju vojničkom puškom i “papovkom” obzirom da je naša družina dobila čast da bude organizator.”

Foto: Moravički Portal

Ono što posebno treba istaći, to je da se razliku od takmičenja u nekim drugim sportovima, nadmetanja u streljaštvu se gotovo sasvim sigurno neće prekinuti. Već polovinom juna su planirani prvi ozbiljniji izazovi i takmičenja, a tokom leta će kalendar biti vrlo popunjen i zahtevan. Sama Streljačka družina „Dragan Jevtić Škepo“ polaže velike nade u nekoliko takmičara u različitim disciplinama, a koji su već ranijih godina pokazali i dokazali svoj veliki potencijal i talenat.

“Predstojeće takmičenje, tačnije prvo takmičenje koje nas očekuje, polovinom juna je prvenstvo države za mali kalibar i naša mlada takmičarka, Emilija Ponjavić će nastupiti po prvi put. Uz pomoć njenih roditelja je obezbeđena sva prateća oprema i očekujemo da ostvari rezultat vredan pažnje. Što se tiče vazdušnog oružja, standardnog međunarodnog programa, tu imamo par takmičara od kojih se očekuju dobri rezultati, vredni pažnje. Tu posebno moram istaći mladu Eleonoru Radulović koja je prošle sezone bila pozvana u juniorsku reprezentaciju Srbije, takodje njenu rodjenu Anastasiju, mladu Ivu Minić….”, zaključio je trener Agović.

Ostaje nam samo da celoj družini poželimo da ih mimoidju neke neplanirane nedaće i da ispoštuju svoj plan i program koji su zacrtali. Na uspehe i izuzetne rezultate su nas već navikli godinama unazad, pa mi ljubitelji sporta svakako nemamo sumnje da će tako biti i ove tekuće sezone.

Moravički Portal / Ognjen Vranić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *