Stariji muškarac sedma žrtva koronavirusa u Čačku

U Opštoj bolnici u Čačku juče je preminuo bolesnik pozitivan na Kovid-19 koji je bio na respiratoru, tako da je sada ukupan broj umrlih od poseldica koronavirusa na teritoriji grada Čačka sedam, u Gornjem Milanovcu i Ivanjici po jedan, što je ukupno devet na pdoručju Moravičkog okruga.

U protekla 24 sata u prijemno trijažnoj ambulanti Opšte bolnice u Čačku bilo je sedam pregleda i jedan prijem tako da je trenutno hospitalizovano 20 pacijenata.

“Nažalost, juče u kasnim popodnevnim satima preminuo je pacijent koji je od starta imao tešku kliničku sliku i bio je na respiratoru. Zbog njegovog opšteg teškog stanja, kontaktirali smo i Klinički centar Kraguejvac i nije bio za transport”, izjavio je v.d. direktora Opšte bolnice u Čačku Dr Miroslav Sretenović.

Dom zdravlja je saopštio da je u ambulanti Ljubić bilo 16 pregleda od toga je devet lica imalo povišenu temperaturu, četiri su upućena na laboratorijske analize, jedan na uzimanje brisa, a urađen je i jedan brzi test koji je bio negativan.

U izolacionoj sobi Doma zdravlja pregledana su četiri pacijenta sa povišenom temperaturom i jedan je od njih upućen je na testiranje. U privremenoj bolnici u sportskoj hali u Atenici još uvek se nalazi pet pacijenata. Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RFZO) je saopštio da su nabavljena još 129 skafandera.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je u skladu sa preporukom premijerke tražio da se daju podaci o broju izlečenih lica na dnevnom nivou kako bi se znalo koliko je potencijalnih davalaca plazme. Pošto takvi podaci po proceduri postoje u RFZO oni su obavezani da ubuduće svakodnevno daju takve izveštaje, navedeno je u saopštenju Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa na teritoriji grada Čačka.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana ALeksić / Foto: Moraički Portal 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *