Novih potvrđenih slučajeva nema, još 158 lica u samoizoalciji

Na danas održanoj konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije rečeno je da novih slučajeva zaraženih virusom korona na području milanovačke opštine , na sreću, nema. Osim 58 lica koja su od prešle sedmice u samoizolaciji, ovaj vid preventivne mere određen je za još 158 sa područja opštine – rekao je Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba i dodao – to su uglavnom osobe koje su kontaktirale Zavod za javno zdravlje ili Prijemnu ambulatu u Gornjem Milanovcu i dobile takvu preporuku. Njihovi podaci su prosledjeni Ministarstvu unutrašnjih poslova ali rešenja o samoizolaciji još uvek nisu dobili.

Preporuka od kineskih stručnjaka koji se nalaze u Srbiji je da porodice svih lica, bez obzira da li imaju rešenja ili je upitanju samo preporuka, obavezno poštuju pravilo samoizolacije.

Tokom jučerašnjeg dana jedno lice starije od 65 godina, prekršilo je meru zabrane kretanja, privedeno je i protiv njega će biti  podneta prekršajna prijava.

CALL centri rade neprekidno, juče je registrovan mali broj poziva, najverovatnije jer su tokom jutarnjih sati  nastariji građani mogli da obave nabavku.

Od danas Zelena pijaca u Gornjem Milanovcu radi od 7-13 sati.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu da ih izvedu napolje od 20-21 sat, u trajanju od 20 minuta, ali se ne smeju udaljavati dalje od 200 metara od mesta stanovanja.

Pekare i objekti u kojima se prodaje brza hrana, od danas moraju da pružaju usluge po šalterskom principu, odnosno korisnici usluga ne mogu ulaziti u objekte.

 Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac obratio se  Ministartsvu obrane sa molmob da se za potrebe Opšte bolnice ustupe dva mobilna rendgen aparata, kako bi se na taj način olakšao rad kod dijagnostikovanja eventualno obolelih lica. Pozitivan odgovor učekuju u naredna dva dana.

Štab neprekidno zaseda, sednice se održavaju elektronskim putem. Naša je obaveza i zadatak da mere i preporuke Vlade i ministarstava , ali i u skladu sa našim procenama sprovedemo u delo i organizujemo-zaključio je Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *