Sportisti učestvovali u pripremi paketa za najugroženije Čačane

Početkom naredne sedmice u Čačku će početi podela hiljadu i po paketa pomoći za najugroženije građane koji sadrže prehrembene proizvode i sredstva za ličnu higijenu. Obezbeđeni su uz pomoć privrednika i nalaze se u sportskoj sali ustanove “Zračak”.

“I u ovako teškim trenucima ljudi nalaze snagu da budu solidarni, humani, pre svih privrednici Čačka koji su omogućili našim najugroženijim sugrađanima, za oko 1.500 porodica, sve ono što je najpotrebnije i koji će od ponedeljka biti isporučeni na njihove kućne adrese”, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka

Paketi će biti distribuirani preko volonterskih centara i saveta mesnih zajednica.

Pomoć u pripremi paketa pružili su i sportisti, košarkaši i fubaleri Borca. Među njima je bio i košarkaš Borca Uroš Čarapić, koji je rekao da je njihova obaveza da budu tu kada zatreba, pogotovo u ovako ozbljnom trenutku za sve nas.

“To je jedna sitnica za nas, ovaj gest, volontiramo za dobrobit svih u ovako teškim trenucima. Mi smo u nekoj pauzi koja je nama, pogotovo u ovom periodu godine, neprirodna. Ovo je mala stavr od nas koja sigurno puno znači”, naveo je Čarapić.

“Velika pohvala i za divne naše sportiste, košarkaše i fudbalere Borca što su našli vremena da od ranih jutarnjih sati pripreme ove pakete. Hvala im puno na ovome, oni su junaci sportskih terena, ali sada pokazuju i koliko su veliki ljudi”, istakao je gradonačelnik Čačka.

U drugom krugu planirana je pomoć za penzionere sa primanjiam do 15.000 dinara.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *