“Simens” donirao bolnici u Čačku ultrazvučni aparat najsavremenije generacije

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović uručio je direktoru Opšte bolnice u Čačku  dr Miroslavu Sretenoviću i načelnici Odeljenja radilogije dr Biljani Vučetić novi ultrazvučni aparat, najsavremenije generacije, koji će u narednim godinama biti od velike važnosti za njihove pacijente.

“Ovaj aparat je tehnički bolji nego aparati koje smo imali ranije jer kao I svakak nova generacija mobilnih telefona tako I svaka nova generacija radioloških uređaja je sve bolja i bolja I može da napravi bolju dijagnostiku raznih bolesti koje su nažalost sve rasprostrajenije u našem gradu”, izjavila je načelnica Odeljenja radilogije dr Biljana Vučetić.

Skoro dve decenije bolnica u Čačku nije imala adekvatan ultrazvučni aparat da bi se pružila najbolja pomoć pacijentima i postigao veći broj pregleda, rečeno je novinarima.

“Prethodni ultrazvučni aparati koje smo imali su već stari i prilično amortizovani i ovaj novi aparat će značajno poboljšati nivo i kvalitet radiološke dijagnostike za sve pacijente naše bolnice”, kazao je direktor bolncie Dr Miroslav Sretenović.

Veliku zahvalnost grad Čačak duguje ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, koji je prepoznao potrebe bolnice, a posebno kompaniji „Simens“, koja je donirala ultrazvučni aparat, čija je vrednost oko tri miliona dinara, naveo je gradonačelnik Todorović.

“Ovaj najsavremeniji uređaj koristiće našim medicinskim radnicima u dijagnostifikovanju teških bolesti, ali pre svega našim sugrađanima i ostalim korisnicima zdravstvenih usluga u Radiloškoj službi čačanske Opšte bolnice”, saopštio je Todorović.

Gradonačelnik je naveo da aktivno radi na tome i veruje da će u narednih nekoliko meseci obezbediti još jedan ovakav aparat. “Intenzivno razgovaramo sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, i Grad je uvek spreman da u skladu sa mogućnostima pomogne  zdravstvenom sistemu Srbije. Podsetiću, tako je bilo i pre 3,5 godine kada je otvorena Angio sala, takođe sa najsavremenijom opremom proizvođača „Simens“. Danas u njoj, naši specijalizanti, ali i naši uvaženi doktori zaposleni u Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ prof. dr Dragan Sagić i dr Branko Petrović, sa svojim kolegama, svakoga dana spašavaju živote žitelja Čačka i celog Moravičkog okruga”, podsetio je Todorović.

U ovom trenutku, poručuje, prioritet je borba sa korona virusom, “ali uvek moramo voditi računa o osavremenjavanju Opšte bolnice, usavršavanju i zapošljavanju novih kadrova”.

“Vodimo razgovore sa predstavnicima Mnistarstva zdravlja, kako bismo nabavili magnetnu rezonancu visoke jačine, polja od 1,5 Tesla, jer bi na taj način tehnički kompletirali našu Radilošku službu, žilu kucavicu svake bolnice. Na osnovu dosadašnje saradnje, rezultata i poverenja koje smo međusobno izgradili, ubeđen sam, da će se već tokom ove godine, za dijagnostiku jedan od najznačajnijih uređaja, naći u čačanskoj Opštoj bolnici”, zaključio je Todorović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.