Sedmi pripremni meč FK „Metalac“ ove zime

Ovogodišnje zimske pripreme FK „Metalac“ se bliže samom kraju. Nakon povratka sa petnaestodnevnih bazičnih priprema u Crnoj Gori, ostalo je da u ovih deset dana, koliko je ostalo do početka prolećnog dela šampionata, porade na brušenju forme i otklanjanju sitnih detalja i nedostataka, kako bi potpuno spremni dočekali 29. februar i duel sa Zlatiborom.

Baš u tom cilju su odigrali i svoj jučerašnji pripremni meč, protiv srpskoligaške ekipe “Radnički” iz Obrenovca. Slavili su sa 4 – 0, golovima Katanića, novajlija Popovića i Maksimovića i Grbovića, ali rezultat je tu svakako najmanje bitan. Dosta je važniji prikaz dobre fizičke spremnosti i želje sa pobedom, odnosno dokaz da se na pripremama na primorju radilo izuzetno kvalitetno.

“Što se priprema u Crnoj Gori tiče, uspeli smo da odradimo sve ono što je isplanirano. Pre svega zato što smo imali dobre uslove, a i vreme nam je išlo u prilog. Sem dve utakmice, koje smo odigrali na nešto lošijim terenima, bilo je dosta dobrih stvari. Rezultatski, iako to na pripremama nije prioritet, je bilo sasvim korektno. Mi smo ekipa koja mora da nauči da pobeđuje, jer znamo da do cilja kome težimo, možemo samo pobedama stići. Obzirom da smo na primorju imali dosta duplih programa u toku dana, neki igrači su dosta umorni, traže još uvek svoje forme, izlaze iz napornih treninga…ali do kraja priprema će sve to doći tamo gde treba da bude. Polako ovu poslednju nedelju spuštamo intenzitet treninga i kada bude najpotrebnije bićemo svi potpuno fit i spremni”,pojasnio nam je šef stručnog štaba Aleksandar Stanković.

Šef stručnog štaba, Aleksandar Stanković, Foto: GM Press

Vrlo bitan detalj je da se jasno primećuje pomak u igri novopridošlih fudbalera. Oseća se da su se uklopili u tim, da su prihvaćeni od strane saigrača i da potpuno jasno shvataju zamisli trenera Stankovića. Gotovo da nema sumnje da će biti prava pojačanja.

“Na početku su oni ukazivali da čim su došli u Metalac poseduju određeni kvalitet, jer nijedan igrač ovde nije doveden na neku preporuku, već je svaki ponaosob praćen dosta dug period. Realno, znali smo njihove kvalitete,  a na nama je bilo da ih prilagodimo našem sistemu rada, da ih prihvati sredina, da ih prihvate saigrači…. Neko je to odmah uspeo, neko malo kasnije, ali mislim da nismo pogrešili u dovođenju zimskih pojačanja”,potvrdio je gdin Stanković.

Foto: Moravički portal

Ono što još treba istaći je da se, počev od igrača, preko stručnog štaba, pa sve do uprave FK “Metalac”, stalno potencira na priči o kolektivu i zajedništvu kao jedinom zdravom osnovu na putu ka jedinom cilju ove sezone, a to je plasman u Super ligu. To nam je ponovo potvrdio i trener Stanković koji je jedan od glavnih zagovornika timskog pristupa, bez nekih isticanja pojedinaca:

“Naravno da će jedanaest igrača istrčati na teren protiv Zlatibora, ali ja sve vreme pričam da moramo svi zajedno da se držimo ako želimo da se domognemo Super lige. Razumem da nikom nije prijatno da sedi na klupi, ali to je sve normalno. Obrise startne postave otprilike znam. Imam neke dileme na jednoj do dve pozicije, ali opet kažem, kvalitet nije upitan, već trenutna forma i stil igre rivala. Uopšteno, sve je to u redu i ide onako kako treba”.

Do kraja priprema plavobelima preostaje još jedan pripremni meč, koji će biti i generalna proba pred nastavak prvenstva. U subotu, od 14 časova dočekaće FK “Novi Pazar” i verujemo još jednom potvrditi da potpuno spremni iščekuju 29.februar.

Ognjen Vranić / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *