Sedmi dan bez novoobolelih

Nema promena u broju potvrđeno pozitivnih na Kovid 19, u ovom drugom piku prvog talasa – ukupno 125 lica.

Od tog broja, njih sedam je nažalost preminulo, dok je 112 lica izlečeno, 2 pacijenta su hospitalizovana u OB Gornji Milanovac, a njih četvoro kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji.

Tokom vikenda u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac bio je značajno manji broj pregleda. U subotu je pregledano 14 pacijenata (4 lica je pregledano prvi put), a u nedelju je pregledan 31 pacijent (6 lica je pregledano prvi put). Urađeno je 27 seroloških testova i uzeto 3 NF brisa. Nije bilo hospitalizacije.

Imajući u vidu da je smanjen obim poseta Kovid ambulatni, i trenutnu edipemiološku situaciju, počevši od 31.08.2020 Kovid ambulanta Doma zdravlja Gornji Milanovac će raditi svaki dan u periodu od 9:00 do 17:00 časova. Iako je prisutan trend opadanja potvrđeno pozitivnih lica na Kovid 19, ponovo napominjemo da je neophodno poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a u osnovi to je upotreba LZS u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu.

Moravički Portal / DZGM / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.