Sedam medalja za juniore atletskog kluba „Čaak“ na prvenstvu Srbije

U Kruševcu je 29. i 30. avgusta održano Prvenstvo Srbije za starije juniorke i juniore na kome je nastupilo preko 350 takmičara iz 32 atletska kluba.  

“Ovogodišnje Prvenstvo Srbije donelo je Atletskom klubu „Čaak“ neverovatnih sedam medalja i time ga svrstalo na treće mesto po uspešnosti, odmah iza Atletskih klubova „Vojvodina“ Novi Sad i „Crvena zvezda“ Beograd”, navodi se u saopštenju AK “Čaak”.

Prvog dana Čačani su osvojili maksimalnih tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Sanja Đoković 1. mesto, Marijana Jakovljević 2. mesto
Ivana Ilić prvo mesto na 100 metara

“U trci  na 100 metara za juniorke Ivana Ilić je osvojila 1. mesto, odličnim rezultatom 12,02 što je svega 0,03 sekunde slabije od njenog ličnog rekorda. Kod juniorki u trci na 5000 metara već posle 3000 metara izdvojile su se dve takmičarke „Čaak“ – a i u finišu je odlučena  pobednica. Prvo mesto osvojila je Sanja Đoković, dok je drugo mesto pripalo Marijani Jakovljević, moramo pomenuti da su obe postigle nove lične rekorde”, dodaje se u saopštenju.

Drugog dana takmičenja Ivana Ilić je zauzela 2. mesto u trci na 200 metara.  U trci na 3000 metara stipl za juniorka Sanja Đoković je osvojila 1. mesto.

Ognjen Nikolić 1. mesto u trci na 5000 metara

U trci na 3000 metara za juniore Ognjen Nikolić je zauzeo 2. mesto sa novim ličnim rekordom boljim za 13 sekundi od predhodnog.

Danak neiskustvu „platila“ je Marijana Jakovljević, koja je odustala u trci na 3000 metara.

Stefan Tovilović u trci na 3000 metara stipl

Stefan Tovilović je zauzeo 4 mesto u trci juniora na 3000 metara stipl. Štafeta AK „ČAAK“ u sastavu  Marko Milanović, Ivan Urošević, Ognjen Čorbić i Boris Stojanović u trci 4 x 400 metara osvojila je 5 mesto.

Domaćin AK „Kruševac“ i grad Kruševac su u cilju postizanja boljih rezultata omogućili da se oba dana takmičenje održi u večernjem terminu pod reflektorima.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.