Sedam godina postojanja škole fudbala “Junior“

Fudbal je oduvek bio sport koji je zavređivao najvišu pažnju i privlačio mnogo dece da okušaju svoje talente na tom polju. Prosto da nema deteta koje nije makar ijednom potrčalo za „bubamarom“ preko neke travnate podloge.

Sva ta široko rasprostranjena zainteresovanost je uzrok nastanka velikog broja školi fudbala u našoj zemlji. Jedna od takvih, koja punih 7 godina radi sa velikim elanom i velikim brojem dečice je škola fudbala „Junior“ u Gornjem Milanovcu, koju sa velikim uspehom vodi nekadašnji fudbaler, Nenad Stjepić:

“Po završetku svoje fudbalske karijere koja je što se tiče mlađih kategorija bila dosta uspešna, a koja se zbog nekih okolnosti, nekih kockica koje se nisu poklopile, okončala pre vremena, odlučio sam se da ostanem u sportu. Odabrao sam da ostanem posvećen radu sa decom i mlađim naraštajima. Tako sam došao na ideju da 2012.godine osnujem svoju školu fudbala koja evo postoji i radi i dan danas vrlo uspešno”

Nekadašnji fudbaler, Nenad Stjepić, Foto: Moravički Portal

Od njenog osnivanja, 2012.godine, pa do danas, kroz Nenadovu školu je prošlo preko 500 članova. Trenutno ih ima 130, podeljenih po starosnim kategorijama u pet grupa po 25 članova. Najstariji članovi su 2008., a najmlađi 2014.godište.

Foto: Moravički Portal

“Ciljevi škole fudbala “Junior” su pre svega usredsređeni na rad sa decom, odnosno na njihovu socijalizaciju, pravilan psihofizički razvoj, a kasnije i na usavršavanje tehničkih elemenata vezanih za samu fudbalsku igru. Škola trenutno radi na tri različite lokacije. Baza je ovde u gradu, gde se sada nalazimo, a imamo i isturena odeljenja u Banjanima i Vraćevšnici. Imamo ideju i želju da još više proširimo samu školu i da pokrijemo još neke lokacije na teritoriji naše opštine, pa da samim tim formiramo još veću bazu dece, pa da kroz kvalitetan rad napravimo nekog uspešnog fudbalera za neka buduća vremena. Inače učestvujemo na mnogim turnirima tokom čitave godine, širom naše zemlje. Za ovih sedam godina, koliko radimo, osvojili smo oko tridesetak turnira u različitim starosnim dobima, a sa svakog se svakako vratimo sa iskustvom više koje nam kasnije koristi u daljem radu i napretku”, pojasnio nam je koncept i način rada same škole njen osnivač Nenad Stjepić.

Foto: Moravički Portal

Ono što treba istaći je da se vidi velika posvećenost svih u školi fudbala „Junior“ da se deci omoguće što bolji uslovi, da im se posveti dovoljna količina pažnje i da se usmere ka prepoznavanju pravih, pre svega ljudskih vrednosti. O tome svedoče i sami klinci, možda neki budući uspešni fudbaleri/fudbalerke koji san a treninge dolaze sa osmehom na licu i veoma dobrim raspoloženjem.

Nama ostaje da pružimo podršku Nenadu i njegovim polaznicima da nastave svojim putem koji su već dobrano utabali i prokrčili i da iz godine u godinu budu sve bolji i uspešniji.

Ognjen Vranić / Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *