SD “Dragan Jevtić Škepo” niže nove uspehe

Podmladak Streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca, nakon pauze od 3 meseca, usled pandemije korona virusa, nastavlja takmičarsku sezonu. U prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem, koje se održalo 13. i 14. juna u Novom Sadu, istakle su se Emilija Ponjavić, osvojivši 2. mesto u juniorskoj i 7. mesto u seniorskoj kategoriji, i Una Minić, koja je zauzela 9. mesto među juniorkama.

Emilija Ponjavić, članica SD „Dragan Jevtić Škepo“, aktivno trenira već 7 godina, a sada se po prvi put takmičila u olimpijskoj disciplini malokalibarska puška trostav, gde se puca na 50 metara, 3 puta po 40 metaka.

Emilija je na takmičenju u Novom Sadu, ostala iza Sanje Vukašinović i Andree Arsović, koje će predstavljati Srbiju na Olimpijadi u Tokiju, ali je nadmašila dosta drugih sadašnjih i bivših reprezentativki. Za drugo kolo takmičenja pripremaće se još ozbiljnije, pa očekuje i bolje rezultate. Ona se zahvalila bezuslovnoj podršci roditelja i trenera, bez kojih, kaže, ništa ne bi uspela da uradi.

Još jedna mlada takmičkarka, Una Minić, postigla je upeh u 1. Kolu ovog takmičenja, u istoj disciplini, za juniore, osvjivši 9. mesto.

Una Minić
Una Minić, Foto: Moravički Portal

Una ima 12 godina i svakodnevno trenira pripremajući se za drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem. Najveću podršku, kako kaže, dobija od svojih roditelja i od trenera Dejana Bajkića. Nju smo zatekli u klubu u toku treninga, u kompletnoj opremi za pucanje, koja podrazumeva specijalno odelo, rukavicu i patike, koja pomaže takmičaru da zadrži čvrst stav.

Trener Dejan Bajkić zahvalio se lokalnoj samoupravi, posebno Dejanu Kovačeviću, na podršci tokom prethodnih nekoliko godina koju je Opština Gornji Milanovac pružila ovoj Streljačkoj družini kupovinom opreme. On je rekao da je ovo skup sport i da će samo za municiju biti potrebno preko 2 hiljade evra kako bi se Emilija spremila za dalja takmičenja tokom ove sezone i zato je podrška Opštine od ključnog značaja za dalji razvoj ovog sporta u Gornjem Milanovcu.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *