Savetovalište za dijabetes na „Opštoj 2“ medicini

Rad Savetovališta za dijabetes prvenstveno se bazira na prevenciji komplikacija i ukazivanje na zdrave stilove života (pravilna ishrana kod dijabetičara i značaj fizičke aktivnosti u regulaciji dijabetesa). Uslugu podrške obolelima pružaju doktori specijalisti opšte medicine u saradnji sa endokrinologom

-Mi smo tokom prošle godine odradili projekat “Živeti sa dijabetesom” sa kojim smo konkurisali kroz drugi projekat “razvoj zdravstva Srbije” – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja Ii dodaje: da je zahvaljujući ovim projektima Dom zdravlja dobio Grant koji je usmeren ka radu Savetovališta, u okviru koga će biti organizovane brojne aktivnosti. Čivović je istakao da Dom zdravlja ima dobru saradnju sa Društvom obolelih od dijabetesa, koja se ralizuje na obostrano zadovoljstvo.

Inače, Savetovalište funkcioniše u zgradi Opšte medicine dva, radnim danima do 14 sati i trideset minuta osim četvrtkom kada se rad organizuje u poslepodnevnoj smeni, od 12.30 do 20 sati Inače, na području gornjomilanovačke opštine registrovano je oko 3000 obolelih od dijabetesa, što na broj stanovnika čini značajan procenat.

Moravički Portal / Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.