Saopštenje OO SNS Gornji Milanovac

Odbornik u novom sazivu SO Gornji Milanovac, isključeni član partije koja mu je omogućila u vreme dvadesetogodišnje vlast pet plaćenih funkcija koje su se plaćale iz budžeta opštine, neko ko je u vreme vršenja vlasti tužio opštinu i dobio milionske iznose na ime odborničkih paušala od 2008. do 2012. godine isplaćene iz budžeta opštine, neko ko još vodi spor sa opštinom takođe za milionski iznos, Dragan Đorđević postavlja pitanje sadašnjoj vlasti:“ Kako se troše naše pare?“. Dali je u pitanju naknadna griža savesti, žal za izgubljenim ili nešto drugo nećemo komentarisati.

Invalidski penzioner od 2006. godine, u ovoj 2020. godini posle nedavno održanih izbora na kojima je Srpska napredna stranka dobila poverenje preko 50% naših sugrađana, naprasno dobija želju da spase opštinu Gornji Milanovac sa svojim saborcima iz GG, pri tom misleći da su naši sugrađani tako kratkog pamćenja, da su zaboravili kako se i šta radilo u predhodnom periodu.

Podsećamo naše sugrađane da je odbornik Dragan Đorđević u vreme kada je bio u izvršnoj vlasi imao pet plaćenih funkcija, da je sa tih funkcija mogao i morao mnogo toga da uradi za njih, ali nije, osim što je uredno svaku funkciju naplaćivao i naravno primao invalidsku penziju. Najznačajnije funkcije koje je obavljao u nekoliko mandata je zamenik predsednika SO, funkcija predsednika Komisije za planove i predsednika Saveta MZ Gornji Milanovac. U to vreme MZ Gornji Milanovac je bila kao jedno malo JP sa svojim budžetom od oko 20 miliona dinara u kojoj su pored predsednika MZ Dragana Đorđevića naknadu za svoj rad primali i svi članovi Saveta MZ po svakoj održanoj sednici. MZ je pored JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac, asfaltirala ulice, radila trotoare, bavila se svim infrastrukturnim radovima sa sredstvima budžeta opštine, imala u svom finansijkom planu sve pozicije kao i svako JP. Najzanimljivija pozicija u tom finansijkom planu je naknada za upravne i nadzorne odbore iz koje se u stvari isplaćivala naknada za rad kako predsednika MZ Dragana Đorđevića tako i svih članova saveta MZ, kao i pozicija reprezentacije, pozicija za informisanje, potrošni materijal, telefone i sve druge. MZ je imala i svoje zaposlene koji su uredno primali zarade i kao i u nekim drugim ustanovama primljeni po rodbinskoj liniji partijskih i koalicionih partnera.

Podsećamo sugrađane da je izgradnja autoput „Miloš Veliki“ odnosno deonica Koridora 11 od Obrenovca do Preljine započela 2010. godine. Odbornici Srpske napredne stranke na čelu sa tadašnjim narodnim poslanikom u Skupštini Republike Srbije Dejanom Kovačevićem još 2012. godine kao opozicioni odbornici su insistirali na tome da se započne sa izgradnjom pristupne saobraćajnice koja bi opštinu Gornji Milanovac i njene privrednike povezala sa autoputem. Na žalost kao i mnoge druge dobre predloge tadašnja vlast nije razumela ili nije htela da razume. Ključni problem tadašnjoj vlasti je bila trasa buduće pristupne saobraćajnice, trebalo je usaglasiti razne lične interese, pomiriti nepomirljivo a sačuvati vlast od eventualnih razdora po svaku cenu. Postojale su tri opcije za trasu pristupne saobraćajnice, jedna od opcija, najgora moguća je bila i ona koju je zagovarao Dragan Đorđević sa svojim istomišljenicima u tadašnjoj vlasti je trasa koja od ulaska u Gornji Milanovac sa magistralnog puta E-763 pored JKP ide Železničkom ulicom pored objekta DU „Sunce“, preseca glavnu ulicu Kneza Aleksandra, prolazi pored OŠ „Momčilo Nastasijević“ i uz Ivički potok ide prema Klatičevu gde se priključuje na regionalni put prema Takovu sve do priključka na autoput. Praktično bi to značilo uvođenje teškog saobraćaja u sam centar grada. Zašto je ta opcija bila jedina i najbolja za Dragana Đorđevića i njegove istomišljenike, zato što se na toj trasi nalaze parcele u njihovom vlasništvu za koje bi izgradnjom pristupne saobraćajnice obezbedili pozamašnu svotu novca. Demagogiju koju Dragan Đorđević kroz medije i na skupštinskim zasedanjima kao neku mantru ponavlja o izgradnji pristupne saobraćajnice je ustvari samo pokušaj kao i mnogo puta ranije da na licemeran način prikrije sve svoje bahatosti, samoživost i koristoljublje stavi pod tepih i baci u zaborav što mu naravno ovog puta neće poći za rukom.

Predstavnici Srpske napredne stranke će i dalje marnjivo i odgovorno raditi u interesu naših sugrađana uz ogromu podršku predsednika Aleksandra Vučića koji nesebično pomaže razvoj opštine Gornji Milanovac.

Moravički Portal / INFORMATIVNA SLUŽBA OO SNS G.MILANOVAC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.