Saopštenje GO SNS Čačak

U nedostatku političkog programa, ideja, koalicionih partnera i podrške građana politička stranka „Dveri“, po ko zna koji put je kao svoj jedini argument iskoristila laž i izmišljene, pravno neutemeljene insinuacije.

Svoje stranačko saopštenje o rekonstrukciji puteva na teritoriji grada Čačka započeli su lažnom i neosnovanom optužbom da je u zakonom propisanom postupku javne nabavke izvršena „liberalizacija konkursne dokumentacije“, što je apsolutna neistina, koja se u svakom trenutku može utvrditi u dostupnim dokumentima na portalu javnih nabavki.

Jedina istina je da su kriterijumi za izbor privrednog subjekta definisani u istom formatu kao i za javne nabavke sa istim predmetom u periodu od decembra 2017. do februara 2021. godine i to u ukupno sedam postupaka, koji su imali za predmet nabavku radova na popravci oštećenja na kolovoznim konstrukcijama i javnim površinama.

Da su kojim slučajem promenjeni uslovi javne nabake i da je, kako „Dveri“ predlažu, bila predviđena „obaveza korišćenja asfaltne baze u Čačku“, takva javna nabavka bi bila u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama. Vrhunac laži, političke nemoći, neznanja i zlonamernosti „Dveri“ nalazi se već u samom naslovu saopštenja da će puteve u Čačku popravljati firma iz Preševa.

Po sprovedenom pregledu i stručnoj oceni ponuda dodeljeni su ugovori o javnoj nabavci grupi ponuđača koju čine “TIM GROUP NISКOGRADNJA“ doo Beograd, kao ovlašćeni član grupe ponuđača i preduzeću “SABA-BELČA“ doo Preševo, kao član ove grupe ponuđača. Oba člana grupe ponuđača imaju aktivan status u Registru ponuđača, koji vodi Agencija za privredne registre, što znači da su od nadležnih državnih institucija kvalifikovani za učešće u postupku javne nabavke.

Čak i da je nosilac konzorcijuma firma iz Preševa, a ne iz Beograda, podrazumeva se da bi bila poštovana zakonska procedura, kao i u ovom slučaju, ali čudi takva vrsta etiketiranja od strane „Dveri“, jer su u Čačku podjednako dobrodošle firme iz Beograda, Preševa i svih drugih gradova Republike Srbije. Jedini zahtev grada Čačka jesu kvalitet izvedenih radova, povoljna cena i odgovoran pristup poslu.

Neumesno je da „Dveri“ štite interese lokalnih privrednika, kada nisu podržali ni usvajanje planskog akta za razvoj i izgradnju industrujske zone za potrebe privrednika Čačka, kada su učestvovali u radu lokalnog parlamenta. O izuzetnom odnosu rukovodstva grada Čačka i domaćih privrednika najbolje svedoči prisustvo predstavnika naših preduzetnika u Gradskom veću, uspešan rad Naučno-tehnološkog parka, brojni realizovani projekti i ugovori sa uspešnim poslovnim ljudima iz našeg grada, izgradnja i opremanje industrijskih zona na više lokacija, formiranje i rezultati rada Saveta za privredu, Program ekonomskog razvoja grada Čačka i Akcioni plan zapošljavanja, usmereni ka domaćim privrednicima…


Svako saopštenje iza kojeg stoji želja da se dopadnete Draganu Đilasu, stvara jasniju sliku vaše nemoći da pređete cenzus, a nije realno da on bude smanjen na 1%. Srpska napredna stranka će nastaviti da radi u interesu građana i privrednika Čačka, poštujući zakone ove države, ne obazirući se na vaše zlurade pokušaje da po svaku cenu opstanete na političkoj mapi Srbije i našeg grada. Кo je ko, ko i kako radi, ko sme i ko može, građani Čačka su već dali svoju ocenu.

Nas i naš rad birači će oceniti i na svim narednim izborima, jer mi na njih izlazimo sa rezultatima i čistog obraza, a vi dobro razmislite da li imate hrabrosti da se na bilo kojim narednim izborima pojavite. Imate li bilo šta, osim lažnih i izmišljenih saopštenja za medije, ili ćete se i dalje držati dobre stare narodne izreke „Dokon um – đavolje igralište“?
Informativna služba GO SNS Čačak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.