Saopšteni konačni rezultati lokalnih izbora u Gornjem Milanovcu

Dragan Vučićević, predsednik Opštinske izborne komisije, saopštio je jutros u 10 časova, na Konferenciji za novinare, konačne rezultate lokalnih izbora u Opštini Gornji Milanovac.

„Komisija je nakon dvedesetosmočasovnog neprekidnog zasedanja obradila sve rezultate sa svih 66 biračkih mesta. Komisija je neposredno pred Konferenciju za novinare sačinila i usvojila zapisnik o radu Opštinske izborne komisije na utvrđivanju rezultata izbora za odbornike Skupštine opštine Gornji Milanovac održane 21.juna 2020. godine. Utvrđena je konačana izlaznost glasača, konačan broj upisanih birača, konačan procenat birača koji je su izašli na izbore i konačan broj mandata koji su osvojili pojedini nosioci izbornih lista na ovim izborima.“ – rekao je Dragan Vučićević.

Prema rezultatima koje je utvrdila Opštinska izborna komisija u birački spisak na teritoriji Opštine Gornji Milanovac upisano je 35 974 birača, a na ovim izborima glasalo je 20 159 birača, što čini 56,04 % ukupnog biračkog tela.

Zvanični rezultati lokalnih izbora izgledaju ovako:

  • Aleksandar Vučić – Za našu decu – 10 117 glasova – 27 odborničkih mandata
  • Grupa građana POSGM – 5 637 glasova – 15 odborničkih mandata
  • SPS/Jedinstvena Srbija – 2871 glas – 7 odborničkih mandata
  • Dr Vojislav Šešelj SRS – 554 glasa – nije prešla cenzus

Od ukupnog broja glasova, bilo je 980 nevažećih glasačkih listića i 19179 važećih. Tokom ovih izbora Opštinska izborna komisija nije utvrdila nijednu neregularnost koja bi uticala na rezultate izbora.

“Birački odbori su dostavili svoje zapisnike o radu u kojima nije konstatovana baš nikakva nepravilnost. Iz tog razloga smo i usvojili ovaj zapisnik i proglasili konačne rezultate, jer nije prispela nijedna primedba, niti prigovor u toku rada na utvrđivanju konačnih rezultata izbora” – rekao je Vučićević.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: GM PRESS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *