Sanirano klizište u Kulinovcima, novi asfalt u dve ulice

U Mesnoj zajednici Kulinovci u Čačku, u proteklom periodu se najviše radilo na asfaltiranju ulica i sanaciji klizišta. Ovo su dva problema koji stanovništvu ove MZ zadaju najveće glavobolje. Ovo gradsko naselje se nalazi na obodu čačanske kotline, u kome je konfiguracija takva da gotovo svaka obilnija kiša pravi probleme sa stvaranjem novih klizišta. I ako pored mnogih saobraćajnica postoje kanali za prihvat površinskih voda, kada padaju obilne kiše, kulinovačkim ulicama teku potoci.

Miro Stefanović, meštanin Kulinovaca
Miro Stefanović, meštanin Kulinovaca, Foto: Moravički Portal

„Dobili smo asfalt u dužini od oko 100 metara u kraku Ulice Vladana Šićevića, i ako to nije velika dužina ovaj sokak je ranije stvarao velike probleme. Kada padnu jake kiše, ovom veoma strmom ulicom se ogromna količina vode slije na glavnu saobraćajnicu, a zajedno sa vodom povuše veliku količinu zemlje i šljunka. Sada su urađeni kanali, propusti, a sama ulica je urađena veoma kvalitetno i nadamo se da više nećemo imati problema“, izjavio je Miro Stefanović, meštanin Kulinovaca, dodajući da u ovaj deo grada nije ulagano 30 godina.

Kulinovci, strme ulice
Kulinovci, strme ulice, Foto: Moravički Portal

Kakav je teren u Kulinovcima, najbolje svedoči činjenica da tokom zime, kada su ulice okovane ledom, mnogi stanovnici, zbog velikog uspona i strmih ulica, ne koriste svoje automobile. Tokom kišnih dana, nakvašeno zemljište na velikimm strminama je podložno klizanju, pa to stvara i nevolje sa podzemnom infrastrukturom.

Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika
Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika, Foto: Moravički Portal

„Ovo je jedna od tri investicije u Kulinovcima. Asfaltirane su dve ulice Rajka Šutića, i krakovi u Vladana Šićevića. Takođe, sanirano je i veliko klizište u naselju Markovići u Kulinovcima koje je na stvaralo velike probleme, taj deo je saniran, urađena je drenaža površinske vode, a deo klovoza koji je bio ugrožen klizištem je dodatno utvrđen i asfaltiran. Napominjem da su, zbog specifične konfiguracije terena u Kulinovcina, svi radovi zahtevni za izvođače. Ipak, oni su veoma kvalitetno urađeni“, rekao je Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Ulica kao uz nebo, Kulinovci
Ulica kao uz nebo, Kulinovci, Foto: Moravički Portal

Prema rečima Milana Bojovića, u ovom naselju počela je i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, za oko 30 domaćinstava koja su imala otežano vodosnabdevanje zbom malog promera cevi. 

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *