Šampioni FK “Takovo“ i ekipa „IIS Material Handling“

Nakon 11 takmičarskih dana i posle 57 odigranih mečeva svečano je završen 11. Trofej Gornjeg Milanovca u malom fudbalu. Dobili smo nove šampione u obe starosne konkurencije, a dodeljen je i veliki broj individualnih priznanja.

Kod seniora, finale je donelo duel između FK “Takovo” i FK “Lunjevica”. Posle dosta izjednačene, prave muške borbe, pehar je nakon boljeg izvođenja penala, obzirom da je rezultat posle 40 minuta glasio 2-2, otišao u ruke Dragana Mirkovića, kapitena FK “Takovo”, koji je potom proglašen za najboljeg igrača turnira. Nagradu za najboljeg mladog igrača osvojio je Dimitrije Jočović, takođe iz FK “Takovo”, dok je za najboljeg golmana izabran Mateja Premović, kadet FK “Metalac”. Prvi strelac turnira, sa čak 14 pogodaka je Nenad Tomović iz FK “Lunjevica”.

Dimitrije Jočović

“Ovo je prva nagrada u seniorskoj konkurenciji koju sam osvojio, a igram ovaj turnir više godina unazad. Pre svega sam oduševljen što sam ga osvojio sa mojim klubom Takovom i sa momcima koje najviše volim i sa kojima provodim gotovo svaki dan. Što se pak individualne nagrade tiče, mogu samo da kažem da je za mene osvajanje bilo koje od njih veliko zadovoljstvo. To kažem iz razoga što je fudbal ekipni sport i vrlo malo pojedinačnih nagrada postoji, pa samim tim da li je priznanje za najboljeg ili najperspektivnijeg igrača kod mene izaziva veliko oduševljenje”, ushićeno je kazao mladi Dimitrije Jočović, jedan od momaka iz Gornjeg Milanovca pred kojim je svetla fudbalska budućnost.

Treće mesto zauzeo je FK “Metalac”, pošto su u borbi za utešni trofej nadigrali FK “Backovac Junajted” sa 9-6.

Kod omladinaca, trijumfovali su sasvim zasluženo igrači ekipe “ IIS Material Handling”, koji su i u poslednjem meču na turniru prikazali odličnu igru i zabeleželi još jednu u nizu ubedljivih pobeda. Porazili su sa 8-1 ekipu “Young Boys-a”, dok je treću poziciju zauzeo tim “Gremio”, pobedom 6-1 nad ekipom “Kareka”. Kod juniora, MVP titulu je poneo Aleksa Jeremić, iz šampionske ekipe, iz koje dolazi i najbolji golman Veljko Vukčević.

Aleksa Jeremić

“Utisci po završetku turnira su više nego pozitivni, obzirom da dugo godina igramo zajedno, a nismo do sada uspeli da osvojimo ovako ozbiljan trofej. Posebno nam je svima u ekipi drago, pošto naredne godine prelazimo u seniore, pa više nećemo biti na okupu na ovaj način. Svaku utakmicu na ovom turniru smo odigrali maksimalno koncentrisano, dali sve od sebe i zasluženo osvojili trofej. Pojedinačna nagrada mi znači naravno, ali i ona je kao i sam pehar plod kolektivne igre i rezultat rada cele ekipe, jer sigurno ove nagrade ne bi bilo da nije bilo mojih dobrih saigrača koji su mi pomogli da se pokažem na najbolji mogući način”, iskren je bio mladi Aleksa Jeremić iz ekipe “IIS Material Handling”, inače prvotimac futsal ekipe “Metalac-Kolorado”.

Pored spomenutih, dodeljen je još veliki broj individualnih priznanja, kao što su za najbolji gol, najstarijeg učesnika, “fair-play” ekipu…

Zaključci po okončanju turnira, iako se utisci još nisu slegli, su da je izmena sistema takmičenja u konkurenciji seniora bila pun pogodak, o čemu svedoče i reči Predraga Markovića, direktora hale “Breza” i jednog od najbitnijih ljudi u organizacionom telu samoga turnira:

Predraga Markovića, direktor hale “Breza”

“Ispred organizatora turnira, mogu da kažem da smo prezadovoljni i sa izdanjima ekipa i samih igrača, ali i sa odzivom publike. Pokazalo se da je sama promena sistema takmičenja u konkurenciji senior bila pun pogodak, tako da ćemo i naredne godine nastaviti u tom smeru uz možda još po koju sitniju izmenu. U ovoj prvoj godini, sa ovim novim formatom nadmetanja, nam je pre svega bilo bitno da se odazovu sve ekipe koje su registrovane u opštinskom fudbalskom savezu, da budemo u prilici da vidimo što više lokalnih, milanovačkih fudbalera, pa da zaključimo da li ovaj koncept ima budućnost i da li će moći da opstane. Pošto se pokazao kao uspešan, potrudićemo se da povećamo nagradni fond, kako bi ekipe bile još motivisanije i zadovoljnije pristupale samom takmičenju”, nakon svega svoj zaključak je izneo direktor hale “Breza” gdin Predrag Marković.

Dragan Mirković i Predrag Marković

Sve u svemu, može se smatrati da je 11. Trofej Gornjeg Milanovca bio potpuno uspešan. Viđeno je dosta lepih stvari koje donosi magična igra na petoparcu, dosta kvalitetnih igrača se prikazalo pred milanovačkim auditorijumom, poseta je uznapredovala u odnosu na prošle dve godine… Dakle, realno je, uz još možda po neku izmenu, nadati se da će godine pred nama samo to još više pospešiti.

moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *