Sabor violine u Pranjanima od 14. do 16. avgusta

Prvi sastanak organizacionog odbora za „Sabor Violine“ u Pranjanima održan je danas i odlučeno je da će ove godine Sabor trajati od 14. do 16. avgusta.

Ove godine smo mnogo ranije krenuli u organizaciju Sabora i imaćemo vremena da rešimo sva organizaciona pitanja, jer smo prošle godine bili iznenađeni brojem saboraša a  prema procenama bilo ih je više od 50.000 – kaže Dejan Kovačević, predsednik Organizacionog odbora manifestacije i dodaje – očekujemo veći broj posetilaca u Pranjanima, pa samim tim neophodno je da organizacija bude mnogo ozbiljnija. Televizija Pink je prošle godine direktno prenosila Sabor, što je plan i za ovu godinu. Sa velikim ambicijama ulazimo u ovaj projekat, budžet lokalne samouprave je isti kao prošle godine, imamo najave da će i neke državne institucije pomoći organizaciju  ali očekujemo i podršku privrede iz Gornjeg Milanovca jer smo uspeli da za kratko vreme organizujemo Sabor koji je već našao svoje mesto u Srbiji – zaključio je Kovačević.

Foto: GM PRESS

Gvozden Nikolić, idejni tvorac Sabora violine kaže da je prvi Sabor  položio veliki ispit pred narodom pa je ove godine mnogo veća obaveza organizatora, jer se očekuje oko  100.000 posetilaca, ljubitelja violine i da to nisu nerealna očekivanja. -Što se učesnika tiče, radićemo na tome da dovedemo ozbiljne  violiniste – kaže Nikolić i dodaje – prošle godine nam nisu verovali kada smo ih ubeđivali da će biti pravi okršaj i pravi takmičarski duh. Očekivanje je  da u obe selekcije nastupi oko 50 najboljih violinista u Srbiji. -Nagrada će biti velike i  planiramo da prvih 5 najboljih takmičara budu nagrađeno značajnim novčanim iznosima – ističe Gvozden Nikolić. – Od ugostitelja očekujemo da postignemo dogovor, jako su nam važni ali moramo da nađemo zajednički jezik. Ne smemo da dozvolimo da divljaju cene, ne želimo cenu piva od 400 dinara, želimo da svakog saboraša ugostimo sa skromnim i pristupačnim cenama. Sa pripremama smo krenuli na vreme, za dva meseca bićemo daleko u kampanji, uključiće se Turistička Organizacija opštine Gornji Milanovac i pojavićemo se veoma ozbiljno na sajmu turizma u Beogradu – zaključio je Nikolić.

Milanovački Kulturni centar je i ove godine organizator Sabora.

Foto: GM PRESS
Mirjana Milicevic / moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *