Sabor violine u Pranjanima biće obeležen skromno

Organizacioni odbor manifestacije Sabora violine u Pranjanima održao je juče sastanak, na kome je definisan plan na koji način će ove godine biti obeležena druga po redu Manifestacija, koja zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti upriličena na način na koji je planirano.

Dejan Kovačević, predsednik OO Sabora

-Prema prvobitnom planu, drugi Sabor trebalo je da bude održan 14., 15. i 16. avgusta. Imajući u vidu da je prošlogodišnji prvi Sabor okupio oko 50.000 ljudi, ove godine smo smo očekivali duplo veću posećenost  – rekao je nakon sastanka Dejan Kovačević, predsednik OO Sabora i dodao da je – zbog situacije sa virusom Covid 19, pre mesec dana doneta odluka da ove godine ne bude održan takmičarski deo, već će Sabor biti obeležen u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama kriznog Štaba, skromno i bez okupljanja građana.

U subotu 15. avgusta, na dan kada je trebalo da bude održan takmičarski deo u kome bi se najbolji violinisti takmičili za prvu violinu Srbije, organizatori će pokazati da nisu odustali od organizacije Sabora i da će ova minifestacija imati svoju tradiciju.

-Za narednu godinu  ćemo se  još bolje pripremiti i pokušati da nadmašimo broj od 100.000 posetilaca, a sa organizacijom Sabora 2021. godine počećemo odmah, uz nadu da će epidemiološka situacija tada biti stabilna – istakao je Kovačević.

Pred današnji praznik, u Pranjanima smo sreli i neka od zvučnih imena među violinistima, poput Branka Ristića koji živi u Londonu gde podučava studente a na prvom Saboru pobrao je simpatije pristunih posetilaca.

Branko Ristić, violinista

Branko kaže da je prvi Sabor violine premašio njegova očekivanja, ali i da je oduševljen meštanima pranjanskog kraja gde je čest gost. Za sledeću godinu najavljuje učešće u revijalnom delu, ali i ekipu televizije BBC koja će na svoj način ispričati priču o fenomenu violine u Pranjanima .

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.