Ruski doktori pozitivno ocenili rad Opšte bolnice

Tim ruskih doktora koji je juče posetio Opštu bolnicu sastavljen je od vojnih lekara a predvodio ih je  pukovnik Gerzić.  

U timu iz Rusije bili su epidemiolog, anestizolog, hirurg , internista i infektolog.

Radna poseta trajala je oko 3 sata, obišli su zgradu neurologije, razmotrili našu organizaciju puteva čistog i prljavog ,tokom infektivne priče  – kaže dr Predrag Šutić vd direktora Opšte bolnice i član Štaba za vanredne situacije.  Ocenjeno je  da su zadovoljeni osnovni  i  više od osnovnih parametara uz sugestije da bi trebalo napraviti drugačjij raspored prostorija u infektivnim delovima. Tuski doktori su  pregledali  terapijske liste pacijenata, razgovarali sa njima i  više sugestija je po ovom pitanju bilo sa naše strane, jer smo tokom pandemije kako su se menjali protokoli i naša saznanja o bolesti tako smo vršili i promenu pristupa- naglasio je dr Predrag Šutić.

Dr Šutić kaže da su se rusnki stručnjaci pohvalno izrazili o način funkcionisanja Opšte bolnice tokom trajanja pandemije. Inače, nakon otpuštanja dva pacijenta čiji su kontrolni brisevi negativni, u ovoj zdtavstvenoj Ustanovi ostaje 11 hospitalizovanih dokazano pozivnih na COVID 19.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *