Rudnička škola u susret „Danu planete Zemlje“

Kažu ovih dana, stručnjaci i naučnici da pandemija koronavirusa ima veoma zadivljujući uticaj na planetu Zemlju, a veoma je teško zamisliti da u toku jedne teške i očajne borbe protiv nevidljivog neprijatelja postoji svetla tačka… Kažu, ti isti naučnici, da su konačno „progledali“ i nebo i zemlja… To ćemo svakako osetiti i uveriti se. Do tada, imamo dokaze, da se u našem okrugu, u jeku pandemije, itekako radi na očuvanju životne sredine, u ovom slučaju, u pitanju je uređenje školskog dvorišta.

Naime, na inicijativu direktora rudničke škole, Dragane Miletić, a uz pomoć nenastavnog osoblja i eko-koordinatora, uređeno je školsko dvorište i ispletene su nove korpe od vrbovog pruća. Iz rudničke eko škole, apeluju i da se ne stvaraju divlje deponije koje su nastale dolaskom ljudi sa strane od kada je počelo vanredno stanje! Pored radova u školskom dvorištu matične škole, nenastavno osoblje na čelu sa domarima Goranom i Draganom,  uredili su i zasadili nove zimzelene sadnice, koje je Eko škola „Arsenije Loma“ dobila na nagradnom konkursu BIGZ-a.  Ova vrsta sadnica  posađena je i u školskom dvorištu škole u Ugrinovcima.

Pandemija je u toku… Ali ona nije razlog da ne vodimo računa o zaštiti i uređenju životne sredine, koja nas oružuje. Na to nas podseća i Svetski dan planete Zemlje, 22. aprila.

rhdr

Poruka iz rudničke škole :

„Teško jeste, ali to nije razlog da prirodu koja nas okružuje ne čuvamo i ne ulepšavamo. Tako ćemo se lakše i zdravije izvući iz pandemije, koja nas je sve okružila! Zato, svakoga dana, budite odgovorni prema životnoj sredini, da bi nas budila sunčana jutra! A poslednjih dana, su čarobna kad obasjaju školu podno planine! “ – rekla je za Moravički Portal Katarina Ilinčić , Eko-koordinator.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *