Rekordne investicije u puteve i za sufinansiranje medija

Najvažnije usvojene tačke na današnjoj sednici Opštinskog veća su predlog Rešenja o izmenama i dopunama rešenja o rasporedu dela sredstava namenjenih za održavanje saobraćajne infrastrukture kao i predlog rešenja Opštinskog veća o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja na teritoriji opštine Gornji Milanovac za 2020. godinu.

– Na sednici Veća donet je zaključak da se uradi ukupno 13 putnih pravaca, od čega su 3 lokalna i 10 nekategorisanih puteva, a iznos od oko 47 miliona dinara je samo deo sredstava koji smo opredelili za 2020. godinu –  kaže Dejan Kovačević, predsednik opoštine Gornji Milanovac i dodaje – Nastavljamo jako i snažno ulaganje u putnu infrastrukturu posebno  na seoskom području jer smo novac za saobraćajnice u gradu već opredelili i u postupku  su  javne nabavke. Ove godine planiramo da uradimo rekordan broj puteva u seoskom i ulica na gradskom području – naglasio je Kovačević.

Inače, 2017. godine ustanovljena je praksa da na svaki dinar koje ulože Mesne zajednice u asfaltiranje nekategorisanih puteva, opština Gornji Milanovac učestvuje sa tri dinara, što se i dalje primenjuje.

Opština Gornji Milanovac ove godine je izdvojila rekordan iznos i za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja. Od 39 medija koji su dostavili projekte, biće finansirano 15 i za potrebe njihove realizacije izdvojeno je 15 miliona dinara.

– Javilo se dosta beogradskih medija ali i sa područja čitave Srbije, komisija koja je ocenjivala medijske sadržaje ocenila je 15 kao uspešne, odnosno značajne za informisanje građana Gornjeg Milanovca i odbornici su predlog komisije usvojili jednoglasno – zaključio je Kovačević.

Među ostalim tačkama našle su se i utvrđivanje predloga Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine i predlog programa održavanja javnih zelenih površina u opštini Gornji Milanovac.

Moravički portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *