Realizacija projekta „Baci šapu“

Aktivisti Kancelarije za mlade su u okviru projekta „Baci šapu“ postavili dve  hranilice na prostoru Sportskog centra Mladost u Čačku.

“Radi se o humanom projektu koji ima za cilj  da se nahrane psi i mačke koji lutaju gradom i nemaju tu sreću da budu u toplim domovima vlasnika, ali i da se spreči da usled izgladnelosti napadaju ljude ili druge životinje”, navodi se u saopštenju Kancelarije za mlade.

Aktivisti su još jednom pokazali empatiju i značaj brige o životnom okruženju. Pored pasa i mačaka, predviđeno je mesto i za hranu za ptice.

Projekat je realizovala neformalna grupa „Animalia“ koju čine mladi Čačani, aktivisti Kancelarije za mlade. Ovaj projekat dobijen je na konkursu „Šta nam teško“ u okviru programa „Mladi su zakon 2020“ koji je podržan od Ministarstva omladine i sporta.

“Nadamo se da će i građani prepoznati dobrobit ove ideje i da će ostaviti hranu za kuce i mace lutalice. Takođe, i vlasnici pasa mogu na ovom mestu nahraniti svoje pse. Hranilice su postavljene iza „Mančule“ i pored parka za pse, a u narednim danima postaviće se još dve hranilice u gradu”, zaključuje se u saopštenju.

Moravički Portal / FB Kancelarija za mlade Čačak / Foto: FB Kancelarija za mlade Čačak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.