Reakcija štaba za vanredne situacije na pojavu netačnih informacija

Pojedini mediji su jutros objavili informaciju da je određeni broj medicinskog osoblja Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu zaražen korona virusom.

Molimo sve medije da se ne bave spekulacijama i plasiranjem netačnih informacija, kako bi na taj način povećali svoj rejting, već da objavljuju isključivo proverene i potvrđene informacije, koje su u Gornjem Milanovcu dostupne svakodnevno.

Tačno je da je na području milanovačke opštine registrovano još dva slučaja zaražena COVIDOM 19, ali nisu u pitanju zdravstveni radnici. Osoblje Doma zdravlja i Opšte bolnice opremljeno je adekvatnom zaštitom, koje ima u dovoljnim količinama, a svi nalazi uzorkovanih medicionara, rađeni preventivno, su negativni i to je informacija koju smo medijima dostavili pre nekoliko dana.

Još jednom apelujemo na sve predstavnike medija koji u ovom trenutku imaju značajnu ulogu u informisanju javnosti, da ne prave senzacije i ne šire paniku, jer se ne nalazimo u trenutku kada je tako nešto potrebno, a posebno ne sa netačnim i neproverenim informacijama.

Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *