Razum i SzS: Spojiti nespojivo

„Junaci“ iz tzv. Saveza za Srbiju, u svojoj nemoći, neznanju i nedostatku podrške građana, bojkotaši života i ubrzanog razvoja Čačka, ponovo iznose neistine u koje niko, pa ni oni sami ne veruju.

Gledaju, a ne vide. Mora se! Naredio gazda Đilas. Isti onaj Đilas kome mnogo smeta sve što smo uradili u našem gradu i državi. Onaj koji svojevremeno, kao ministar, nije podržao nastavak izgradnje brane “Svračkovo” i upotrebu zdrave pijaće vode za nas i našu decu, sad je kao propali političar, protiv Moravskog koridora. Puki izvršilac je Boško “Đakuzi” Obradović – lokalni pajac i na sreću svih nas, bivši Čačanin.

Đilas, opijen kešom i urođenom potrebom da obmanjuje, a Boško omamljen svetlima velikoga grada, skupim automobilima i još skupljim kopaoničkim hotelima. Naređenje – izvršenje! Skupilo se njih nekoliko, pa se zabavili o svom jadu. Svesni su da na izborima ne mogu da pobede uspešne ljude, koji su svojim radom zadobili ogromnu podršku naroda, ali u svojoj nemoći mogu jedino da im zavide i da ih mrze, da piskaraju i iznose neistine. Svaka ljubomora je u osnovi želja da budeš nešto što nisi. Razumemo mi njihovu muku.

Gradska vlast u Čačku će, kao i do sada, jednako tretirati svakog investitora, kako stranog, tako i domaćeg. Napravili smo industrijske zone i za jedne i za druge, usvojili planska dokumenta za njihovo proširenje i na tom ćemo i dalje raditi.Čačanska privreda je vitalna i konačno izlazi iz propasti u koji su je upravo oni gurnuli. O tome govore jasni podaci o porastu broja zaposlenih i rekordno niskom broju nezaposlenih u Čačku.

Nova radna mesta otvorena su za Čačane, ali i radnike iz drugih gradova Srbije. Dobrodošli su u naš grad svi stručni i kvalitetni ljudi, da ovde kupuju stanove, plaćaju poreze, ulažu svoj novac, ali i svoj duh i kulturu, kako bi svi zajedno bili i materijalno i duhovno bogatiji. Primitivizam pripadnika SzS nije geografska, već mentalna odrednica.

Kompanija “Vorwerk”, koja uspešno posluje u 9 zemalja sveta, je u uložila 50 miliona evra i u Čačku izgradila fabriku, koja je sedamnaesti član ove velike grupacije. Proizvodni pogon i Kontrolni centar za kontrolu kvaliteta će zaposliti 1000 radnika u vremenskom intervalu od pet godina.

Pored direktno zaposlenih u proizvodnji, ogromnu korist će imati čitav region, kroz veliki broj indirektno zaposlenih kooperantskih firmi i saradnika ove grupacije. Svoje poslovanje u Čačku “Vorwerk” će zvanično započeti 25. marta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je zajedno sa čelnim ljudima kompanije položio kamen temeljac za fabriku, biće tog dana na otvaranju najsavremenijih pogona ovog giganta koji je izgradjen u Preljini, budućoj raskrsnici auto-puteva, u blizini aerodroma “Morava”, kako bi još jednom istakao koliki je značaj ove investicije, pokazao pažnju za 1000 radnika koji će svakoga dana dolaziti u svoju drugu kuću i još jednom istakao svoju brigu za razvoj privrede i našeg grada. Modernog, snažnog i naprednog Čačka će biti onoliko koliko bude borbe za njega.

Pokazali smo u prethodnim godinama, da smo spremni za tu borbu i nikada se pred nekim Draganom, Boškom, Vukom i sličnom političkim kreaturama ne smemo i nećemo povući.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *