Raste broj poziva kol centrima 65+ u Čačku

Od 11 kol centara 65+, koji su otvoreni za pomoć starijim sugrađanima Čačka, najviše poziva dobija kol centar koji se nalazi na području MZ „Stari grad“ i to dnevno i do 150. Od pre samo nekoliko dana, od otvaranja, broj poziva se udvostručio, a stariji sugrađani sada od volontera, pored dostave hrane i lekova dobijaju i savete.

„Danas smo imali više od 150 poziva. Naši najstariji sugrađani nas sada zovu u za uputstvo na koji način mogu podići penziju, pitaju kako da odu kod lekara ili na kontrolu. Međutim i dalje je veliki broj onih kojima je potrebna pomoć u dostavi hrane i lekova. Naši volonteri i pripadnici Civilne zaštite svima izlaze u susret“, izjavio je Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku. 

On je dodao da pri kol centru koji pokriva  MZ „Stari grad“ trenutno radi pet volontera i dva pripadnika Civilne zaštite. I ostalih 10 kol centara 65+ svakodnevno beleže povećan broj poziva najstarijih sugrađana, sa manje-više sličnim zahtevima.

Inače, pripadnici Civilne zaštite u Čačku su angažovani i na dostavi obroka iz Narodne kuhinje, najugroženijim sugrađanima. Dnevno izvrše dostavu na oko 50 adresa, od kojih je značajan broj i na seoskom pšodručju. 

Podsetimo, Čačak je u vanredno stanje ušao sa najvećim brojem obučenih pripadnika Civilne zaštite u Srbiji. Jedinica u Čačku broji 167 obučenih pripadnika, od kojih je u ovom trenutku angažovano 16. Pripadnici Civilne zaštite, između ostalog, obavljaju i poslove dezinfekcije javnih površina i zdravstvenih ustanova u Čačku.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *