Raspisan konkurs za sredstva IPARD fondova

Kako bi podstakla razvoj ruralnog turizma u milanovačkoj opštini, Turistička organizacija Gornji Milanovac nastoji da svoje domaćine blagovremeno informiše i obaveštava  o podsticajima i subvencijama kada je u pitanju razvoj seoskog turizma.

Jedna od tih mera za razvoj seoskih turističkih domaćinstava jesu i sredstva iz IPARD programa Ministarstva poljoprivrede za čije je prijavljivanje rok od 1. jula do 1. oktobra tekuće godine.

 Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije Gornji Milanovac

Od prošle godine lokalna samouprava daje podsticaje za subvencionisanje i razvoj seoskog turizma na pravi način, naši domaćini su zadovoljni, a taj trend će se nastaviti i narednih godina – rekao je za GM PRESS Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije Gornji Milanovac i dodao – kako je Turistička organizacija tu da na pravi način svoje domaćine informiše o subvencionisanja za razvoj turizma, imamo dobre vesti da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo konkurs za IPARD fondove u trajanju od 1. jula do 1. oktobra tekuće godine.

U organizaciji TO Gornji Milanovac  u seoskom domaćinstvu “Trbović “u Klatičevu, uz poštovanje epidemioloških mera, oko dvadesetak vlasnika seoskih domaćinstava sa područja milanovačke opštine prisustvovalo je sastanku na kome su mogli da saznaju sve informacije u vezi sa uslovima i potrebnoj dokumentaciji za apliciranje za IPARD fondove.

Nadam se da će ove bitne informacije naši domaćini iskoristiti, da uđu u priču investiranja u razvoj našeg seoskog turizma na ozbiljniji način a da veći deo tih sredstava kako je predviđeno IPARD fondom, budu refundirana. – rekao je Ćalasan dodajući da je ovo procedura koja iziskuje vreme i određene uslove za sve domaćine koji žele da konkurišu za IPARD fondove.

Domaćini koji žele da investiraju u razvoj turizma treba da se bave seoskim turizmom bar 5 godina, da su vlasnici svojih parcela, da imaju projekat i biznis plan koji će predati Fondu do kraja pomenutog roka. Kada dobiju saglasnost od fonda da je projekat prihvaćen, ulazi se u investiranje i realizaciju projekta. Inače, ovim IPARD programom, vlasnicima seoskih domaćinstava refundira se i do 65% uloženih investicija.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.