Raspisan konkurs za „Školsku scenu 2020“

Milanovačko pozorište i Kulturni centar Gornjeg Milanovca raspisali su konkurs za “Školsku scenu 2020”. U pitanju je festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja naše opštine.

Pravo učešća imaju sve matične osnovne i srednje škole koje do 24. aprila 2020. dostave prijave Milanovačkom pozorištu ili Kulturnom centru. Škole za festival mogu da prijave do 3 predstave.

Predstavnik organizatora, Predrag Lošić, rekao je da je smotra takmičarskog karaktera, i da će se predstave izvoditi u dogovoru sa organizatorima u matičnim školama ili u Velikoj sali Kulturnog Centra.

Škole koje žele da predstave izvedu u Domu kulture moći će da koriste Veliku salu za probu isključivo na dan predviđen za nastup. Organizatori imaju obavezu da nastavnicima – rediteljima predstave, na njihov zahtev, obezbede konsultantsku pomoć u realizaciji predstave.

“Školska scena” biće realizovana u period od 11. do 30. maja 2020. godine. Prenosni pehar festivala dodeljivaće se za najbolju predstavu u sve tri kategorije – mlađi osnovci, stariji osnovci i srednjoškolci, kao i za najbolje izvedenu lutka predstavu. Organizatori će dodeljivati nagrade i za najbolju žensku i mušku ulogu.

“Preporuka organizatora je da predstave budu u trajanju od 30 do 45 minuta, sa manjim brojem glumaca, upravo zbog nemogućnosti organizovanja većeg broja proba u Domu kulture” – kaže predstavnik organizatora Predrag Lošić.

Inače, od 2007. godine do danas milanovačke škole postavile su na scenu 114 predstava sa oko 1100 odigranih uloga. Dosadašnjih 13 festivala posletilo je više od 30000 posetilaca.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *