Radovi u ulici Solunskog fronta prema planu

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, obišao je danas radove u ulici Solunskog fronta.

Obilazeći radove u Solunskoj, Kovačević je istakao da se radi o  jednoj od zahtevnijih ulica u Gornjem Milanovcu na kojoj rehabilitacija nije obavljena od kada je izgrađena.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac
Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-Kroz radove koji su u toku rešen je veliki dugogodišnji problem  sa površinskim vodama i moram da kažem da sam zadovoljan stanjem na terenu – rekao je Kovačević i dodao da očekuje da će radovi biti završeni u  i zadatom roku.

-Najveći problem bilo je odvodnjavanje same saobraćajnice, radi se regulacija u postojećoj širini i taj deo posla je od velikog značaja jer ćemo jedino tako uspeti da sačuvamo ulicu kada bude izgrađena. Od izvođača, ali i od nadzornog organa i svih koji su uključeni u ovaj projekta očekujem da izađu u susret svim meštanima da svi imaju adekvatne prilaze svojim domaćinstvima –naglasio je predsednik opštine.

Kovačević kaže da su  planom generalne regulacije  predviđeni trotoari sa obe strane kolovoza u širini od dva metra,ali da je stanje na terenu  potpuno drugačije.

Radovi u ulici Solunskog fronta
Radovi u ulici Solunskog fronta

– Takvu širinu je nemoguće izvesti jer bi sa obe strane ulice trebalo da budu srušene ograde i da se ulazi u posed žitelja ulice. Ovaj problem ćemo svakako prevazići,imamo plan  da u narednoj fazi iduće godine pokušamo da uradimo trotoar bar sa jedne strane u postojećoj širini, kako bi obezbedili bezbedno kretanje pešaka – naglašava Kovačević. Prema njegovim rečima,  kada ulica budete predata na upotrebu lokalnoj samoupravi, biće urađen projekat saobraćajne signalizacije i pronađen najbolji način da se ograniči brzina.

Radovi u ulici Solunskog fronta
Radovi u ulici Solunskog fronta

Inače, ukupna dužina trase koja se rekonstruiše je 550 metara, uz još 100 metara levog kraka ulice Solunskog fronta.

Moravički Portal / KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *