Radovi u Solunskoj ulici obavljaju se prema planu

Radovi na rehabilitaciji Solunske ulice su u toku i obavljaju se planiranom dinamikom.  Obuhvaćena je  deonica dužine 500 metara (od Velerečkog doma na delu od ulice Natalije Carević do raskrsnice sa ulicom Sremskog fronta), kao i levi krak ove ulice u dužini od 100 metara (prvo skretanje levo posle Velerečkog doma).

Radovi na rehabilitaciji zahtevali su prethodno rešavanje tehničkih detalja odvodnjavanja, što je uspešno rešeno uz pomoć stručnih lica izvođača i vršioca stručnog nadzora.

 Ugovoreni radovi obuhvataju skidanje postojećih slojeva u potrebnoj dubini da bi se kvalitetno obezbedio prostor za ugradnju predviđenih slojeva za ojačanje kolovozne konstrukcije odnosno ugradnju 35 cm tampona (u dva sloja) i asfalta u debljini od 6cm, asfalt tipa BNHS 16. Duž leve i desne strane planirana je ugradnja ivičnjaka. Regulisanje odvodnjavanja površinskih voda je planirano asfaltnim rigolama sa ucevljenjem (u prvoj polovini ulice) i betonskim kanalima (u drugoj polovini ulice) sve u skladu sa usvojenim tehničkim rešenjem.

Ugovorena vrednost radova iznosi: iznosi 14.382.744,00 dinara sa PDV-om. Izvođač radova je preduzeće „Ratko Mitrović“ iz Čačka.

Predmetni radovi izvode se u skladu sa obezbeđenom projektno-tehničkom dokumentacijom i rešenjima za regulisanje saobraćaja u toku izvođenja radova.

Ugovoreni rok za izvođenje radova iznosi: 60 kalendarskih dana.

Moravički Portal / Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *