Radovi na sanaciji klizišta u MZ Ugrinovci

Javno preduzeće za izgradnju nastavlja svoje aktivnosti kada je u pitanju infrastruktura u mestima na području milanovačke opštine. Trenutno se izvode radovi u Mesnim zajednicama: Srezojevci, Dragolj, Družetići, Jablanica, Svračkovci i Ugrinovci. Prema rečima Božidara Vučetića, direktora JP za izgradnju, trenutni prioritet je sanacija klizišta u MZ Ugrinovci gde je poplava odnela deo lokalnog puta ka Trudelju.

Božidar Vučetic, direktor JP za izgradnju

– JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac trenutno izvodi radove u MZ Ugrinovci. – rekao je za GM Press Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju i dodao – saniramo odron, klizište, skoro pola puta je otcepljeno. Ovo je lokalni put koji povezuje MZ Ugrinovci sa MZ Trudelj.Radovi se izvode dobro i kvalitetno, radimo već peti dan, imamo da saniramo ukupno pet klizišta, kako bismo omogućili stavljanje u funkciju ovu deonice i ove saobraćajnice. Želeo bih da se zahvalim privatnoj firmi Kamen Visoka iz Zagrađa koja nam je ustupila gratis materijal konstrukciju, posebno materijal za temelje, na ovaj način pomažu i JP i jedinicu lokalne samouprave, kao i naše Mesne zajednice.

U zavisnosti od vremenskih uslova, radovi na popravci klizišta trajaće nešto više od 20 dana, a prema Vučetićevim rečima, radovi se vrše planiranom dinamikom uz korišćenje mehanizacije Javnog preduzeća Opštine Gornji Milanovac.

Kako saznajemo od Dejana Bojovića, poslovođe građevinske operative JP za izgradnju, ovo je jedno od najtežih klizišta u opštini Gornji Milanovac.

Dejan Bojović, poslovođa građevinske operative JP za izgradnju

– Klizište je dugo oko 35 metara, uspeli smo da uradimo prvu platformu i rov, sada podižemo nivo sa krupnim kamenom. –rekao je Bojović i dodao – potrebno je oko 700 tona materijala da bismo uradili sve kako treba, nadam se da ćemo za 3-4 dana uspeti da završimo. –

Meštani MZ Ugrinovci zadovoljni su brzinom reagovanja Javnog Preduzeća za izgradnju, kao i kvalitetom izvođenja radova.

– Ovde su mi roditelji i rodna kuća, veoma sam zadovoljna, ova vlast bar nešto uradi, zahvaljujem se JP za izgradnju, opštinskoj upravi i direktoru Vučetiću. – kaže Nada Andrić.

Iz JP za izgradnju opštine nadaju se da će kvalitetnom sanacijom svih klizišta na području milanovačke opštine, kojih je do sada bilo oko devet, biti konačno rešen problem odronjavanja zemljišta prilikom sledećih poplava i vremenskih nepogoda.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.