Radovi na rekonstrukciji dela ulice Miše Lazića su u završnoj fazi

Radovi na rekonstrukciji dela ulice Miše Lazića, u dužini od oko 142 metra, na potezu od raskrsnice sa ulicom Kneza Aleksandra do mosta preko reke Despotovice su u završnoj fazi.

Gornji Milanovac - radovi
Gornji Milanovac – radovi

Građevinski radovi obuhvatali su neophodne intervencije na izgradnji kolovozne površine u širini od 6 metara, odnosno, dve kolovozne trake od 3 metra sa obostranim trotoarima. Radovima je takođe obuhvaćena izrada potpornog zida sa desne na početku ulice gledano iz pravca ulice Kneza Aleksandra.  Izgrađeni su  parapetni zidovi sa ogradama, vlasnicima koji imaju izgrađene stambene objekte sa dvorišnim površinama, kako bi se obezbedio prostor za izgradnju i projektom proširene i planirane saobraćajnice sa trotoarima.

Radove je danas obišao Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac
Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-Danas sam se uverio da rekonstrukcija, odnosno izgradnja potpuno nove ulice Miše Lazića koja je u toku, obavlja planiranom dinamikom a radovi će biti završeni čak i pre roka koji je ugovorom definisan – rekao je Kovačević i dodao – završetak svih radova, ne samo asfaltiranje kolovoza i trotoara, već i vraćanje u prvobitno stanje svih ograda okolnih domaćinstava koje smo morali da porušimo zbog izgradnje ulice, najavljen je za kraj sledeće sedmice. – Želim da se zahvalim svim meštanima, posebno Paunovićima, Veljovićima i Filipovićima koji su svesrdno doprineli da ulica izgleda ovako, koji su ustupili deo svojih poseda, kako bi mogli da uradimo ovakvu ulicu, od 6 metara širine sa trotoarima sa obe strane. Sve ovo je usklopu dogovora sa slovenačkim investitorm koji gradi Shop park neposredno u blizini ulice, koji će osim prilaza sa magistarle imati i adekvatan prilaz iz grada. Razgovarao sam danas i sa meštanima koji su prezadovoljnji izgledom ulice, jer je  ovde saobraćajnica  sa jednom trakom, vozila su naizmenično morala da prolaze, a sada će ovo biti prava gradska saobraćajnica sa novom  komunalnom infrastrukturom – zaključio je Kovačević.

Do kraja nedelje se planira asfaltiranje saobraćajnice sa dva sloja asfalta ( noseći sloj asfalta BNS 22 debljine 8 cm i habajući sloj AB 11 debljine 5 cm). Prema dinamici izvođača do kraja sledeće nedelje planira se završetak i svih ostalih ugovorenih radova.

Gornji Milanovac - radovi
Gornji Milanovac – radovi

Ugovorena vrednost radova iznosi 10.246.555,92 dinara sa PDV-om, izvođač je firma „Svin“ d.o.o. iz Gornjeg Milanovca. Naručilac posla je Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac, a investitor je Opština Gornji Milanovac.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.