Radovi na lokalnom putu u MZ Družetići

Javno preduzeće za izgradnju nastavlja sa planiranim aktivnostima, kada su u pitanju radovi na infrastrukturi u mestima na području milanovačke opštine. Trenutno se radi nekategorisani lokalni put u Mz Družetići prema Kamenici, ka varošici u dužini oko 3km.

Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac

Nalazimo se u MZ Družetići gde JP za izgradnju trenutno izvodi radove na nekategorisanom putu od trafostanice do Doma u Kamenici.- rekao je Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju i dodao –dužina saobraćajnice je oko 3km, sada radimo iskop kanala, zacevljenje i nasipanje;1. faza, završna faza je valjanje, a u planu je i afaltiranje saobraćajnice u celoj dužini.

Nakon 40 godina meštani Družetića su najzad dočekali da im se radi put, a prema rečima Milana Krnjića, predsednika MZ Družetići, na selu ostaju mladi ljudi, kojima će novi put biti svakako od velikog značaja.

Milan Krnjić, predsednik MZ Družetići 

Ovo se nije radilo sigurno 40 godina, išao sam ovuda u školu, i verujem da je tako, posle toliko godina imamo priliku da put konačno počne da se radi, a kroz koju godinu da pokušamo da uradimo i asfalt, ovo je skoro centar sela i puno će nam značiti. – rekao je Milan Krnjić, predsednik MZ Družetići i izrazio veliku zahvalnost predsedniku opštine i lokalnoj samoupravi ali i svim meštanima Družetića, zbog doprinosa pri realizaciji ovog posla.

Meštani Družetica do sada su se sami snalazili kada je reč o popravkama i radovima na putu, pa su s razlogom zadovoljni zalaganjem lokalne samouprave i dinamikom i kvalitetom izvođenja radova.

Prema rečima Zorana Blagojevića, stanovnika Družetića, učešće u realizaciji puta uzeli su i meštani sela, na raskrčivanju vrzina, iskopavanju kanala, jer kako sami kažu, jedinstvenim zalaganjem svih može se izgraditi nešto dobro i od opšteg značaja za celu zajednicu.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *