Radno vreme Doma zdravlja od 7-18 sati, dežurstva 24 sata

Dom zdravlja Gornji Milanovac osposobio je prostorije bivše Hitne pomoći za namenu prijema pacijenata koji imaju respiratorne infekcije i povišenu temperaturu a imali su kontakt sa zaraženima licima –  rekao je danas dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac i vd direktora Doma zdravlja. Prijem pacijenata obavljaće se 24 sata za sve koji imaju potrebu da se jave doktoru.

Čivović je istakao da je obezbeđen beskonaktni toplomer a radi se na tome da se nabavi još nekoliko, kako bi na svim ulazima u zdravstvene ustanove pacijentima mogla da se izmeri temperatura, ukoliko postoji potreba, odnosno da se napravi svojevrsna trijaža pre ulaska u prostor zdravstvenog centra a pacijenti sa povišenom temperaturom odmah će biti usmereni na prijemnu službu u Ambulanti. Telefoni ambulante su dostupni 24 sati.

Radno vreme Doma zdravlja od juče je od 7-18 sati, u dve smene. Svi pacijenti koji imaju hronična oboljenja i imaju potrebu da komuniciraju sa svojim doktorom, ili su im potrebne dodatne informacije, treba da pozovu broj telefona 032/515-0-137. Hitna pomoć radi 24 sata, sa dve ekipe u svakom trenutku.

Od danas je uveden i telefon za psihosocijalnu podršku stanovništvu na lokalu, 062/ 807 93 28, za one koji imaju potrebu da razgovaraju sa stručnim licima.

Prepisivanje hronične terapije može da se obavi telefonom, recepti važe 9 meseci.

Dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac još jednom je naglasio da nema razloga za paniku, da je neophodno poštovati propisane mere zaštite i maksimalno smanjiti kontakt sa drugim licima.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *