PU „Sunce“ dobila novčana sredstva za dva nova projekta

Projekti Naučnog kluba PU „Sunce“ „Senzom otvoreni vrtić“ i „Nauka putuje od vrtića do škole“ dobio je na konkursu od Centra za promociju novčana sredstva u iznosu od 200 000 dinara, koja će se iskoristiti za nova ulaganja i aktivnosti namenjene najmlađim članovima vrtića. O ovoj temi razgovarali smo sa Majom Milović, zamenicom direktora PU „Sunce.“

– Na naše veliko zadovoljstvo, od planiranih 100 000 dinara, Centar za promociju nauke je, prepoznavši kvalitet našeg projekta udvostručio iznos, ovim novcem će se opremiti aneks vrtića; senzom otvorenim tablama, koje će biti prenosive iz objekta u objekat i biti dostupne deci Milanovca – rekla je za GM PRESS Maja Milović, zamenik direktora PU „Sunce“ i dodala – projektom „Nauka putuje od vrtića do škole“ PU „Sunce“ će biti povezan za milanovačkim osnovnim i srednjim školama, jer nam je značajno da deca komuniciraju sa učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i sa starijom populacijom.

Maja Milović, zamenik direktora vrtica PU Sunce
Maja Milović, zamenik direktora vrtica PU Sunce, Foto: Moravički Portal

Takođe, povodom Svetskog Dana zaštite životne sredine, koji je obeležen 5. juna, PU „Sunce „ je u saradnji sa roditeljima realizovala projekat prikupljanja elektronskog otpada.

– Projekat koji smo pokrenuli odnosio se na prikupljanje elektronskog otpada, koji su roditelji doneli u vrtić – rekla Milović i dodala – danas je jedna firma došla da otkupi elektronski odpad, taj novac ćemo iskoristiti za koševe u objektima i zasadićemo cveće, tako da će mališani znati da je to od ove uspešne akcije i da će naučiti da se ova vrsta otpada ne baca u kontejner.

Mališani će uživati u oplemenjenom prostoru vrtića, svesni da je to nagrada za to što su pravi čuvari prirode.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *